Ludovic Orban, dezlănțuit la Consiliul Național PNL: Ageamii, schizofreni, hoți

Președintele PNL, Ludovic Orban, a lansat o serie de injurii la adresa miniștrilor și a PSD.  Orban s-a dezlănțuit în discursul său de la Consiliul Național al PNL.

”Ei conduc astăzi România și nu o conduc normal, ei o conduc așa cum au fost ei obișnuiți, sunt obișnuiți să taie și să spânzure, să calce în picioare demnitatea oricărui individ, în general nu suportă să fie contraziși și nu suportă oamenii liberi. Hai să fim cinstiți, de când este la putere PSD a suferit o metamorfoză totală, a spus Ludovic Orban.

În campanie, înainte de campanie, dacă vă aduceți aminte, Dragnea vota toate cererile justiției în Parlament. Astăzi, când îl vezi ce spune, zici că omul are dublă personalitate, că suferă de schizofrenie, că s-a schimbat cu sosia lui le spune taman pe invers. Același Dragnea, în campanie electorală, dacă vă aduceți aminte, a venit cu legea de reducere a taxelor, legea Dragnea, deci în campanie domnul Dragnea a anulat taxa de primă înmatriculare, taxa de timbru, de mediu sau cum s-o mai numi. Arătând cât de nocivă este această taxă și dându-le oamenilor o șansă să-și cumpere mașini.

Astăzi vedem cum cu nonșalanță și cu suport mediatic solid, că are tot felul de susținători, că au intrat sute de mii de mașini în țară care poluează, că trebuie să băgam din nou taxa DE MEDIU. Ăsta este PSD-ul. Aduceți-vă aminte, în campanie promiteau de rupeau, în campanie promiteau zero impozit pe venit pentru toți cei care câștigă până la 2000 de lei, în campanie promiteau luna de pe cer, marea cu sarea. Dacă te uitai la pachetul de măsuri pentru mediul de afaceri spuneai că ăștia au înnebuniți, că ăștia nu mai sunt socialiști.

Astăzi, vedeți adevărata față, ei sunt comuniști, nu sunt socialiști, ei nu suportă firmele private, ei nu suportă organizațiile neguvernamentale, oamenii liberi, mass-media care se exprimă liber, libertatea cuvântului, nu suportă să existe procurorii și judecătorii care să îndrăznească să le facă dosare și să-i condamne pentru furăciunile pe care le-au făcut în 27 de ani. Ăsta este astăzi PSD-ul. Agresiune sistematică împotriva mediului de afaceri. Gândiți-vă cât a pierdut România în aceste luni de zile în care oamenii de afaceri au fost amenințați cu taxa de solidaritate, cu split TVA, au crescut prețurile la combustibil, au fost amenințate cu toate măririle fiscale care mai de care mai aberante. Câți investitori care voiau sa investească în România s-au oprit la graniță și au renunțat să mai investească. Am pierdut miliarde de euro investiți în România care puteau să genereze dezvoltare economică, locuri de muncă bine plătite.

PSD se ocupă astăzi de o politizare agresivă a fiecărei instituții publice. Orice instituție publică pe care nu o controlează și care își permite să exprime păreri îi deranjează. Atacurile sistematice împotriva BNR. Când l-am auzit pe Tudose că îl cheamă la ordine pe guvernatorul BNR ca să dea explicații de ce a crescut ROBOR nu mi-a venit să cred, domne, ca și cum guvernatorul ar fi avut vreo legătură cu creșterea ROBOR și nu Guvernul acesta incompetent, ageamiu, care a luat toate aberațiile de măsuri şi care a creat o stare de nervozitate şi de neliniște în mediul privat şi de neîncredere în autoritățile statului român, asta a creat cu adevărat condițiile creșterii ROBOR-ului. BNR nu a modificat dobânda pe retenție și dobânzile nu au crescut ca urmare a politicilor BNR, ci au crescut din cauza prostiilor făcute de ageamii ăștia, de proștii satului care au fost puși în slujba țării, în România.

Eu cred că acest Guvern avea în plan să alunge românii educați, civilizați, să-i alunge din țară pentru că știu foarte bine că ăștia nu o să voteze cu ei. Cred că se bucură la fiecare român care părăsește România și își caută loc de muncă în străinătate pentru că mai scapă de un votant despre care nu se știe dacă va vota cu ei sau nu. Ăștia se bucură de fiecare investiție care nu se realizează în România pentru că investițiile generează locuri de muncă.

Planul lor este clar: să numească procurorii șefi și să încalce autonomia procurorilor de caz. (...) Cred că PSD admiră de fapt modelul din Basarabia în care Plahotniuc şi-a pus la punct acest sistem după care înfrânge rezistența oricărui om liber care are altă opțiune politică alta decât pentru el. PSD-ul de fapt admiră modelul care este aplicat astăzi in Basarabia. În toate domeniile este dezastru, dragii mei. Agramatismul a ajuns să conducă Educația. Nu există apariție publică în care genunche să (...) arate că nu știe limba română. Este cel mai penibil exemplar care putea să ajungă vreodată în poziția de ministru. Educația a fost condusă în general de profesori universitari, cred că este primul ministru care provine din mediul preuniversitar.

Pe fonduri europene, de asemenea, este dezastru. (...) Nu absorbim fonduri europene pentru că avem un Guvern care nu a creat niciun mare proiect în doi ani de guvernare în care se decontează proiecte care au fost începute de guvernele anterioare. Vă dați seama cum se vor uita oficialii europeni la Rovana Plumb datorită faptului că împotriva ei există o cerere de urmărire penală?! Și așa suntem confruntați cu Brexit-ul.

Atunci când PSD creează război mediului de afaceri, atunci când PSD se războiește toată ziua cu tot ce înseamnă bănci, investitori, atunci când încearcă sa reducă veniturile angajaților prin traseul contribuțiilor de la angajator la angajat, atunci când PSD declara război romanilor, PNL nu are de făcut decât un singur lucru, să declare război PSD!”, a concluzionat Orban.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel