Irigaţii. Petre Daea a făcut anunţul. VIDEO SPECTACULOS

Petre Daea
Petre Daea

Petre Daea, ministrul Agriculturii, a anunţat că a fost pornit sistemul de irigaţii. 

Apă pentru irigaţii în mai multe judeţe din ţară. Vineri, 4 mai, a fost pusă în funcţiune stația plutitoare SPA Nedeia care pompează apa din Dunăre pentru irigarea culturilor din judetul Dolj. Anunţul a fost făcut de către ministrul Agriculturii, Petre Daea, cel care a postat pe pagina sa de Facebook un clip spectaculos în care este surprins momentul în care pompele sunt puse în funcţiune iar apa începe să curgă pe canalul de irigaţii. 

Sunt încheiate la acest moment contracte de irigaţii pentru peste 22.000 de hectare de teren. Pornirea staţiei de pompare era necesară pentru a contracara efectele produse de temperaturile foarte ridicate din această perioadă, temperaturi care, dacă vor persista, vor duce la scăderea nivelului de umiditate din sol. Specialiştii apeciază că debitul de apă de pe canale este suficient de mare pentru a acoperi toate cererile venite din partea producătorilor agricoli. 

[citeste si]

Tot la începutul acestei luni a fost pusă în funcţiune şi stația de bază SPA SINOE din Amenajarea Sinoe, județul Constanța. Apa pompată din Lacul Razim va fi folosită pentru irigarea culturilor din județul Tulcea, precum şi stația de repompare SRP 1 Vânātori din amenajarea Câmpia Covurlui, județul Galați.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel