Iohannis - decret stare de urgență. Birchall, răspuns pentru Corlățean: Nu se poate

Birchall
Birchall

Ana Birchall, fost ministru al Justiţiei, a făcut precizări despre decretul privind instituirea stării de urgenţă, emis de preşedintele Klaus Iohannis.

De asemenea, Ana Birchall a reacţionat, la unele declaraţii președintelui interimar al Senatului, Titus Corlăţean.

'În aceste momente sigur că nu e loc de discuţii şi dispute politice, dar cred că atunci când numărul 2 în stat, chiar şi interimar, face declaraţii (...) ar trebui mai întâi să citească Constituţia şi aşa poate înţelege că decretul nu se poate modifica! Sigur, dacă aceste declaraţii sunt doar la nivel de PR politic, de imagine, e altă discuţie, dar, şi aşa, tot inacceptabil este! (...)

În textul Constituţiei se face referire la încuviinţarea 'măsurii stării de urgenţă' , nu a 'măsurilor'. A interpreta altfel ar însemna înlocuirea funcţiei prezidenţiale, doar preşedintele având dreptul să decreteze, iar Parlamentul doar să fie de acord sau nu!', a scris Ana Birchall pe pagina sa de Facebook.

VEZI ȘI Iohannis - decret stare de urgență. Corlăţean: Vom analiza dacă mai sunt lucruri care trebuie modificate

Preşedintele interimar al Senatului, Titus Corlăţean, a vorbit luni despre procesul de adoptare a decretului în Parlament. 'Procedural, Parlamentul va respecta Constituţia şi vom analiza dacă mai sunt lucruri care trebuie modificate în procesul de adoptare a decretului de instituire a stării de urgenţă', a spus Corlăţean.

VEZI ȘI Parlamentul a decis. Când va avea loc VOTUL în plenul reunit pe decretul privind starea de urgenţă emis de Iohannis

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel