Inițiativă istorică a IRSCA! Cea mai lungă scrisoare de mulțumire din lume

Organizația IRSCA Gifted Education are o inițiativă așa cum nu s-a mai văzut în lume. În semn de mulțumire pentru bogații lumii, care vor dona aproximativ 600 de miliarde de dolari asociațiilor caritabile, IRSCA vrea să facă cea mai lungă scrisoare din lume.

”Magnaţii americani decid să-şi doneze jumătate din avere. 600 de miliarde de dolari pentru organizaţii caritabile este o sumă fabuloasă, ce poate rezolva multe din problemele actuale acute ale omenirii, oferind educaţiei, implicit vieţii, o şansă uriaşă. E foarte posibil ca toate donaţiile cumulate, oferite până astăzi în istoria omenirii, să nu atingă suma realizată acum.

La un aşa gest trebuie un răspuns pe măsură. În aceste condiţii, IRSCA Gifted Education iniţiază un proiect: ’’cea mai lungă scrisoare de mulţumire din lume, pentru cel mai generos gest din lume", adresată de copiii din România miliardarilor americani care, prin gestul lor unic, schimbă filozofia vieţii pe pământ.

Recunoştinţa este baza abundenţei. ’’Mulţumesc’’, în orice formă s-ar prezenta, creează puntea de legătură între cel ce dăruieşte şi cel ce primeşte. Este feedback-ul de care dăruitorul are nevoie pentru a putea continua: înţelege că a fost înţeles. Să arătăm, deci, filantropilor americani că i-am înţeles. Considerăm că, prin acest gest, nobleţea sufletului românesc va ieşi la lumina.”, se arată într-un comunicat de presă.

”The giving pledge” este un proiect inițiat de Warren Buffett și soții Gates ( Bill și Melinda), în anul 2010, în care toate familiile bogate din SUA sunt invitate să doneze o parte din averea lor cauzelor caritabile. Inițiativa lor a depășit granițele Statelor Unite ale Americii.

Tot mai multi oameni bogați și-au indreaptat atenția spre ceilalti. David Booth a donat 300 de milioane de dolari către Universitatea din Chicago. Trustul indian TATA a făcut o donație de 50 de milioane de dolari către Harvard Business School. Un afacerist foarte bogat de pe piața de capital a făcut o donație de 100 de milioane de dolari către Columbia Business School. Pe tărâm european, mai multe companii germane au donat 50 de milioane de dolari către European School of Management and Technology (ESMT). George Lucas, celebrul regizor al seriei de filme "Razboiul Stelelor", a donat cea mai mare parte din cele 4.05 miliarde de dolari obținute din vânzarea Lucasfilm catre Disney, unei fundații pentru educație. Copii din România au scris de deja 689 de scrisori de mulțumire, printre ei aflându-se și copii care au beneficiat de astfel de donații.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel