Îngrijorător! Un român moare la fiecare 30 de secunde din această cauză

cruce
cruce

Un român moare la fiecare 30 de secunde din cauza unei boli cardiovasculare, România fiind pe locul 3 la nivel european.

Aproximativ 150.000 de români mor anual de boli cardiovasculare, 60% din totalul deceselor înregistrate.

"Statisticile plasează România pe locul 3 la nivel european la capitolul deceselor cauzate de boli cardiovasculare, după Bulgaria şi Ucraina. La polul opus se situează Danemarca, Franţa şi Israel unde mai puţin de 30% dintre decese au cauze cardiovasculare", a declarat Dan Zaharescu, director executiv adjunct al ARPIM.

Cu toate acestea, România alocă cei mai puţini bani pentru îngrijirea bolnavilor, aproximativ 48 euro/persoana/an. Astfel ţara noastră pierde anual 2,5 miliarde euro rezultaţi din scăderea productivităţii în cazul bolnavilor care nu mai pot munci din cauza stării de sănătate precare sau a membrilor familiei care sunt nevoiţi să rămână acasă să îi îngrijească.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Adrian Pană, a vorbit, vineri, în cadrul emisiunii "100 de Minute" de la Antena 3, despre programele ministerului în privinţa bolilor cardiovasculare.

"Sunt începute multe iniţiative, dar se poate face mult mai mult dacă se investesc bani în prevenţie. 2014 este anul în care Ministerul Sănătăţii investeşte în prevenţia bolilor cardiovasculare o sumă importantă de bani, într-un program în care încearcă să facă atât educaţie pentru populaţia care se află la risc, cât şi să adreseze cele mai importante riscuri pentru bolile cardiovasculare", a spus secretarul de stat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel