Incident aviatic în Marea Chinei de Sud. Un F-35 al SUA s-a prăbușit / foto

 Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Un accident a avut loc pe Portavionul Carl Vinson, după ce un avion F-35 s-a prăbușit pe puntea acestuia.

Cel puțin șapte marinari americani au fost răniți în urma unui „accident la aterizare” care a implicat o aeronavă de luptă pe puntea unui portavion american cu propulsie nucleară, care naviga în Marea Chinei de Sud, a anunțat Marina SUA.

Într-o declarație emisă luni seara, comandamentul Flotei Pacificului SUA a declarat că avionul de zbor F-35C Lightning II „desfășura operațiuni de zbor de rutină” atunci când prăbușirea s-a produs pe puntea Portavionului Carl Vinson.


„Pilotul a fost evacuat în siguranță din aeronavă și a fost recuperat cu un elicopter militar american”, se arată în declarația biroului marinei americane din Hawaii, adăugând că aviatorul „este în stare stabilă”.

Dintre cei șapte marinari care au fost răniți, trei au fost evacuați într-o unitate de tratament din capitala filipineză Manila.

Declarația nu spune de ce cei trei membri ai personalului au trebuit să fie evacuați, dar a adăugat că ulterior au fost evaluați și aveau o stare stabilă.

Alți patru membri ai personalului au fost tratați la bordul Portavionului Carl Vinson, iar trei dintre ei au fost externați rapid. Nu au fost furnizate detalii suplimentare cu privire la starea celui de-al patrulea marinar.

Cauza incidentului e investigată

Cauza „accidentului de zbor este în curs de investigare”, a precizat Marina SUA. Declarația nu a furnizat informații despre starea aeronavei F-35C sau dacă Portavionul Carl Vinson a suferit deteriorări.

Guvernul filipinez nu a emis încă o declarație despre incident.

În octombrie, o altă navă americană, submarinul cu propulsie nucleară USS Connecticut, a fost implicată într-un alt incident în regiunea Indo-Pacific. Niciunul dintre marinarii implicați nu a suferit răni care să le pună viața în pericol, dar evenimentul a dus la concedierea unui comandant de submarin.

Site-ul de știri al Institutului Naval a raportat că cel mai recent incident s-a petrecut în timp ce Portavionul Carl Vinson efectua un exercițiu militar în Marea Chinei de Sud, alături de grupul de atac al Portavionului Abraham Lincoln, scrie AlJazeera.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel