Încă o pagină anti-Voyo. Guran: Nu știam că Vplay e ilegal. Badea: Nu mă pot uita la ”Las rahat”. Naumovici: Site-urile FURĂ

Războiul dintre voyo.ro și Pro Tv împotriva site-urilor care oferă filme și seriale gratuit se întețește. Cei deranjați de plângerea la Poliție făcută de CNA la sesizarea reprezentanților trustului Pro postează în permanență comentarii împotriva celor de la voyo.ro și Pro TV și spun că nu se vor mai uita la programele televiziunii din Pache Protopopescu.

Cea mai nouă pagină anti-voyo.ro a strâns peste 21.400 de like-uri și este plină de internauți care îți exprimă dezacordul cu privire la inițiativa celor de la Pro.

La fel ca și în cazul scandalului dintre vplay.ro și RCS&RDS, se ridică problema pirateriei. Pe de o parte sunt cei susțin pirateria și care o ascund sub imaginea libertății pe internet. Ideea conform căreia internetul este singurul mediu în care oamenii se bucură de libertate fără niciun fel de restricție este larg răspândită și este susținută în special de grupul Anonymous.

Pe de altă parte sunt cei care vor pedepsirea pirateriei, considerând că pentru a viziona un serial sau un film, sau pentru a descărca un soft trebuie să plătești pentru că acel serial, film sau soft este rezultatul muncii unei persoane sau unui grup de persoane.

De asemnea există o a treia catgeorie. Cei care nu sunt de acord cu pirateria, dar admit că nu există alternative. Din această ultimă categorie face parte și Mircea Badea, care a comentat subiectul în emisiunea sa.

”Știți că Pro TV are un site de seriale? Ceva penibil, extrem de penibil. Este o culme a penibilului. Cică trebuie să mă înscriu și să dau o taxă ca să am acces la toate serialele alea penibile, Las fierbinți, Băieți Buni, și niște filme din 1900 toamna. Nu vreau să văd nimic din alea, ca atare nu mă înscriu. Ăștia au făcut plângere la Poliție că niște site-uri dau filme și seriale și se încalcă legea. Mă rog, se încalcă o lege acolo...că nu cred că au drepturi pe ele. Nici pe Youtube nu ai drepturi. Sunt filme întregi pe care le poți vedea.

Dacă ar exista în România sau pe planetă, poate există pe planetă și nu știu eu, un site pe care să te înscrii și să plătești, eu aș plăti și 100 de euro pe lună. Vreau să mă uit și eu la ceva de calitate. Nu mă pot uita la ”Las rahat”. Credeți că dacă site-urile alea se închid, se va duce lumea pe voyo să se uite la penibilitatile alea?. De altfel sunt împotriva pirateriei. Dacă nu ai bani să-ți iei Windows cu licență, nu îți lua”, a spus Mircea Badea.

 

Scandalul dintre vplay.ro și cele 42 de site-uri reclamate au atras atenția și lui Bogdan Naumovici, director la Leo Burnett Romania, companie de publicitate ( în 2001, piața de publicitate online în România a fost de peste 20 de milioane de euro).

Naumovici se declară împotriva site-urilor care oferă gratis seriale și filme și explică de ce voyo.ro nu are cele mai noi seriale.

”Mă întristează petițiile și atitudinea anti-voyo.ro. Pe scurt, voyo.ro a facut o reclamație la CNA împotriva câtorva zeci de site-uri care difuzează filme și seriale gratuit. Gratuit, pentru că nu plătesc licențe și drepturi pentru ele, ci le FURĂ. Asta nu are nici o legătură cu conținutul voyo.ro, la care ești liber să te abonezi sau nu.

Concurența neloială vine din partea celor care nu plătesc licențele și care, prin urmare, pot fura azi serialul apărut aseară, care, altfel, ar costa milioane de dolari, pe care ar trebui să îi plătiți, dacă vreți să vedeți "în direct". De-aia voyo.ro, la seriale străine, nu e up-to-date, că dă bani pe ele. Nimeni nu ar putea fi up to date cu abonamente de 3 euro pe lună, de la...câti aleg să plătească munca și dreptul de proprietate intelectuală, adică ideile, celor ce au făcut filmul sau serialul. Cu ce drept va arogați accesul liber și gratuit la proprietatea altcuiva?!

Dacă siteurile acestea, în loc să fure seriale, ar hackui conturi bancare, v-ați înregistra să împărtiți banii furați?! Amar e că prea mulți răspundeți "da", cu un rânjet mulțumit pe față...

îi salut pe toți cei care înțeleg că dreptul la proprietate este singurul garant al unei vieți civilizate, iar free riderilor le doresc să crească, să devină locomotive, să impuțineze numărul și povara prea multelor vagoane din țara asta.”, a scris Bogdan Naumovici pe Facebook.

Moise Guran a comentat și el acest subiect. A recunoscut că are cont pe vplay.ro, dar spune că nu știa că e ilegal.

”Am cont pe vplay, dar nu șitam că e ilegal. De când CNA are treabă cu internetul? Desigur că în toată asta există și un interes din partea celor de la Pro TV”, a spus Moise Guran.

   

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel