Guvern: CNA poate fi dizolvat de Parlament

cna dc
cna dc

Guvernul a schimbat marți legea de funcționare a Consiliului Național al Audiovizualului (CNA). Conform noii modificări, CNA va putea fi dizolvat de către Parlament, iar membrii consiliului vor putea fi demiși mult mai ușor, transmite Realitatea Tv.

Subiectul CNA a fost discutat astăzi în ședința Guvernului, deși nu se afla pe ordinea de zi. Executivul reia discuțiile asupra controversatului proiect de modificare a legii Audiovizualului care prevede controlul CNA, informează și digi24.ro.

Chiar dacă nu a fost anunțat sau dezbătut public, documentul a fost trecut pe ordinea de zi suplimentară a ședinței de marți a Guvernului. ”CNA este organizat conform unor practici și standarde europene. Nu modificăm nimic decât dacă se modifică la nivel european,” a declarat Victor Ponta.

Proiectul de ordonanță de urgență dă posibilitatea ca membrii CNA să fie schimbați ori de câte ori se schimbă  majoritatea politică în România. Totodată, membrii consiliului vor fi obligați să prezinte un raport de activitate în Parlament de fiecare dată când se schimbă puterea, iar dacă legislativul îl respinge, atunci membrii CNA sunt demiși.

În acest moment membrii CNA au un mandat de șase ani, indiferent de majoritatea politică.

Tot în acest proiect, Guvernul obligă firmele de cablu să achiziționeze echipamente speciale pentru a îmbunătăți semnalele de proastă calitate transmise pentru unele posturi de televiziune. Mai mult, firmele de cablu ar putea ordona și difuza canalele de televiziune în funcție de audiența pe care acestea au avut-o anul trecut.

Acest proiect a nemulțumit unele firme de cablu și unii publicitari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel