Gabriela Firea a demis conducerea Direcției de Achiziții din cadrul PMB

Avand in vedere incidentul produs in aceasta dimineata la un tramvai care circula pe linia 25, pe Bd. Timisoara, la solicitarea Primarului General, Gabriela Firea, Regia Autonoma de Transport Bucuresti a constituit o comisie tehnica operativa care analizeaza cauzele producerii acestui incident.

„Am solicitat conducerii RATB sa identifice de urgenta cauzele care au dus la producerea acestui incident si sa ia masurile tehnice care se impun pentru a preintampina astfel de situatii care pot pune in pericol calatorii. Cu toate acestea, indiferent de concluziile pe care le vom trage, un lucru este sigur: trebuie sa innoim de urgenta parcul auto RATB, un parc invechit in care nu s-au mai facut investitii majore de foarte multi ani. De aceea, reiterez faptul ca procedura de achizitie lansata de Municipalitate pentru achizitionarea a 400 de autobuze noi, dotate la standarde europene, reprezinta o prioritate zero pentru actuala administratie. In paralel cu derularea acestei licitatii, am finalizat caietele de sarcini pentru achizitionarea a 100 de tramvaie si 100 de troleibuze noi, iar RATB se pregateste pentru achizitionarea a 100 de autobuze electrice", a pecizat primarul general, Gabriela Fira.

"In acest context, am decis demiterea conducerii Direcției de Achiziții din cadrul PMB întrucât sunt profund nemulțumită de modul în care se desfășoară activitatea acesteia și, în special, de modul în care a gestionat licitația pentru achiziția de autobuze. Ne așteaptă licitații complexe, pentru proiecte esențiale de dezvoltare a Capitalei și nu putem accepta tergiversarea unor proceduri și termene din cauza unor funcționari care nu își îndeplinesc sarcinile de serviciu, fie din incompetență, fie din interese nelegitime. Am analizat și modul în care conducerea RATB și consiliul de administrației al Regiei au asigurat suportul tehnic pentru această licitație. In concluzie, in aceasta dimineata, am acceptat demisia presedintelui Consiliului de Administratie al RATB.

[citeste si]

Asteptăm ca noul sistem electronic de achiziții publice (SICAP) să asigure solutii pentru problemele cu care se confruntă autoritatile in procedurile de licitatii publice, inclusiv să fie însoțit de un manual de utilizare coerent si in deplin acordul cu softul. Este de asemenea esențială sincronizarea operarii sistemului national cu cel european.

Consider ca Agentia pentru Agenda Digitala trebuie sa ia masuri urgente impotriva celor care se fac vinovati de disfuncționalitatile sistemului actual".

Facem precizarea ca incidentul s-a produs in aceasta dimineata la ora 08:00, pe B-dul Timisoara, pana in Statia Vasile Milea, sens Razoare. Mai exact, la un tramvai din linia 25 a avut loc un inceput de incendiu si, din acest motiv, tramvaiele din liniile 1, 11, 8, 25 si 35 au fost blocate. In urma emisiei de fum, patru persoane au avut nevoie de interventii medicale, fiind transportate la spital", precizează comunicatul Primăriei Generale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel