FRJ se împiedică de Badea şi Ciutacu

Federaţia Română de Judo a remis un comunicat de presă prin care le cere lui Mircea Badea şi lui Victor Ciutacu să îşi ceară scuze faţă de Alina Dumitru. Atât Badea, cât şi Ciutacu, au explicat că nu au pentru ce să îşi ceară scuze, pentru că nu au jignit-o pe sportiva olimpică. Badea susţine că singura sa afirmaţie a fost cea de pe Twitter în care a explicat că a spus doar “O doare mâna cu care votează că i-a făcut brazilianca armbar şi a bătut-o la zero”.

La rândul său Victor Ciutacu a explicat pe blogul personal că nu i-a adus nicio jignire Alinei Dumitru. El consideră că Alina Dumitru este o victimă a "presei băsiste". Cică doi realizatori de emisiuni ai Antenei 3 au jignit-o pe proaspăt medaliată, i-au pus la îndoială valoarea şi performanţa. Total fals! Ciutacu a făcut-o, cu mânuţa lui, Omul zilei în, totuşi, cel mai important cotidian din România, iar Badea a vorbit deloc peiorativ despre unul dintre, probabil, puţinii medaliaţi ai României la Olimpiada de la Londra. Primul a făcut olecuţă de sport la viaţa lui, al doilea face zilnic. Ambii ştiu ce sacrificii impune performanţa.

În ultimele zile scandalul a escaladat şi preluat în toată presa. Alina Dumitru s-a arătat deranjată de comentariile celor doi. În sprijinul său a sărit şi FRJ. "Federaţia Română de Judo îşi exprimă dezaprobarea cu privire la transformarea unui mare succes înregistrat de sportul românesc la cea mai importantă competiţie internaţională într-un subiect ieftin de campanie electorală, şi îşi arată susţinerea faţă de Alina Dumitru, sportiva care a căzut victimă acestei campanii", se arată în comunicat.

"De asemenea, solicităm întregii prese româneşti să se abţină de la a prezenta, în mijlocul unei competiţii de asemenea nivel, sportivii români prezenţi la Olimpiadă altfel decât ceea ce sunt, şi anume ambasadori oneşti ai României la cea mai înaltă confruntare sportivă", se mai arată în comunicat.

FRJ mai arată că performanţele Alinei Dumitru de la Jocurile Olimpice "ţin de valori şi standarde universale", cum sunt fair play-ul sau respectul faţă de adversar, ce nu pot fi asociate unor valori de conjunctură, politice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel