Fostul director APIA Sălaj, doi ani de închisoare pentru vot multiplu

Alexandru Muresan
Alexandru Muresan

Fostul director al APIA Sălaj a fost condamnat la doi ani cu suspendare după ce a fost prin că a votat de patru ori la alegerile pentru Parlamentul European din 2009, informează Graiul Sălăjean.

Autor: Adi Stroescu

Alexandru MuresanJudecatoria Jibou l-a condamnat la doi ani de inchisoare cu suspendare pe fostul secretar general al PDL Zalau, Alexandru Muresan, care a recunoscut in fata magistratilor ca, in data de 7 iunie 2009, la alegerile pentru Parlamentul European, a votat in patru localitati de pe Valea Somesului. Semnatura sa a fost descoperita de politisti in listele suplimentare din satele Balan, Ileanda, Babeni si Lozna. „Instanta il condamna pe inculpatul Muresan Alexandru, fara antecedente penale, la pedeapsa inchisorii de doi ani. Totodata, dispune suspendarea conditionata a execu-tarii pedepsei pe durata unui termen de incercare de patru ani, atragand atentia inculpatului ca pe durata sus-pendarii conditionate a executarii pedepsei suspenda si executarea pedepsei accesorii constand in interzicerea dreptului de «a alege si de a fi ales in autoritatile publice sau in functii elective publice»„, informeaza site-ul instantei jibouane.

Contactat de reporterul Graiul Salajului, Alexandru Muresan spune ca va depune recurs la solutia data de Judecatoria Jibou, consi-derand ca pedeapsa primita este prea mare. „Voi depune recurs. Legea privind mica reforma in justitie prevede ca beneficiezi de reducerea unei treimi din pedeapsa daca recunosti fapta. Eu nu am beneficiat de aceasta reducere, chiar daca am recunoscut faptele si am dorit judecarea de urgenta”, ne-a declarat Muresan. Recursul sau fata de sentinta prin care a fost condamnat la inchisoare cu suspendare va fi judecat la Curtea de Apel Cluj.

Va fi exclus din PDL

Codul etic al PDL sanctioneaza cu pierderea automata a calitatii de membru al partidului condamnarea penala, indiferent de modul de executare, pentru infractiuni savarsite cu intentie, potrivit lui Claudiu Barsan, purtatorul de cuvant al PDL Salaj. Astfel, Muresan isi va pierde calitatea de membru al partidului care pentru rezultatele obtinute la alegerile din 2008 l-a numit in 2009 director al Agentiei de Plati si Interventii in Agricultura (APIA) Salaj, desi nu avea studii de specialitate. La momentul acela, era inspector la Inspectoratul Scolar Ju-detean Salaj.

Mirel Talos: „Decizia este pe masura faptelor”

Deputatul PNL Mirel Talos, cel care a demascat infractiunea savarsita de Alexandru Muresan, spune ca „decizia judecatorilor nu trebuie comentata si probabil este pe masura faptei, mai ales ca listele de vot aratau fara dubii ca s-a votat multiplu”. Procurorii au fost sesizati de Autoritatea Electorala Permanenta cu privire la votul multiplu exercitat de Muresan in iunie 2009. Dosarul sau a intrat pe rolul Judecatoriei Jibou in februarie 2010. Pe parcursul procesului, Muresan a incercat sa ridice anumite exceptii de necon-stitutionalitate.Curtea Constitutionala a respins insa exceptia invocata de el, iar dosarul a revenit la Judecatoria Jibou.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel