FACIAS: CSM nu le va cere explicaţii procurorilor din cazul Patriciu

oana-florea-facias
oana-florea-facias

Tribunalul Bucureşti l-a declarat nevinovat pe Dinu Patricu după şase ani de anchetă şi peste 50 de termene în dosarul Rompetrol. Expertul juridic al FACIS, Oana Florea, consideră că CSM ar trebui să se autosesizeze şi să le ceară procurorilor să justifice fondurile alocate în cei şase ani de anchetă. Florea a explicat că fondurile care au fost alocate acestui proces nu se cunosc, pentru că datele nu sunt publice.  

Oana Florea consideră că este nevoie de o reformă în justiţie pentru că procurorii ştiu că nu pot fi traşi la răspundere şi acţionează în după cum consideră de cuvinţă. "Ei nu pot fi traşi la răspundere decât de CSM şi asta doar dacă se consideră că au comis abuz în serviciu. Este greu de crezut că CSM le va cere explicaţii procurorilor din cazul Patriciu. CSM ar trebui să fie organ de control, dar s-a transformat mai degrabă într-un sindicat al procurorilor", a explicat Oana Florea.

Expertul juridic al FACIAS susţine că în acest moment nu se mai ţine cont de lege în România. Legea prevede ca termenele într-un proces să nu fie la distanţă mai mare de 30 de zile. În dosarul lui Dinu Patriciu, cele 50 de termene s-au întins pe durata a şase ani.

"Ne-am obişnuit aşa. Nu se mai ţine cont de celeritatea justiţiei. Eu cunosc şi dosare civile, atenţie, civile, nu penale, care se întind de mai bine de 13 ani. Nu este în regulă. Este nevoie de o reformă majoră în justiţie".

Procurorii care au anchetat dosarul rompetrol au cerut pedeapsa maximă pentru inculpaţi, 20 de ani. După şase ani de judecare a cazului instanţa a decis să-i achite pe toţi cei implicaţi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel