Expoziția de cadavre de la Antipa ”catalizează frica de moarte” a copiilor

Body Worlds in Santo Domingo
Body Worlds in Santo Domingo

Expoziția de cadavre, ”The Human Body”, de la Muzeul Antipa ar putea avea un efect incredibil asupra copiilor sub 7 ani, care au intrarea gratuită. Avocatul Lucian Bolcaș a declarat pentru DeCe News că expozița ”The Human Body” nu este ilegală, dar, consideră el, este un teribilism.

„THE HUMAN BODY" se deschide, vineri, 22 martie, 2013, la Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa" unde poate fi vizitată până pe data de 30 iunie 2013, zilnic de marţi până duminică inclusiv, între orele 10.00 – 20.00. Ion-Ovidiu Pânișoară, doctor în Științe ale Educației în cadrul Facultății de Psihologie și Științele Educației, a declarat pentru DeCe News că o astfel de expoziție ar putea grăbii apariția fricii față de moarte, frică care apare de obicei între 3 și 6 ani

Dacă părinții aleg să își ducă copiii la o vârstă fragedă la o astfel de expoziție, trebuie să fie pregătiți pentru o mulțime de întrebări incomode și să se trezească în situația de a gestiona destul de dificil o astfel de problemă. Unii cercetători vorbesc despre frica de moarte care apare între 3-6 ani (în jurul vârstei de 5 ani este mai frecvent acest fenomen) în urma unui eveniment familial (moartea cuiva drag, a animalului de companie etc.). Ori o astfel de expoziție accesibilă la nivelul acestei vârste poate să catalizeze frica de moarte.

La vârsta respectivă copilul nu face o distincție foarte clară între real și imaginar, este posibil să considere că o astfel de perspectivă i se poate întâmpla și lui ori familiei lui. Mai mult decât atât, poate exista tentația de a încerca în comunitatea de la grădinița (ori să încerce să vadă pe propria piele) dacă lucrurile stau la fel în cazul propriului corp (ceea ce poate duce la accidente).

Elementul cheie este părintele. Acesta trebuie să aprecieze gradul de maturizare cognitivă și afectivă de care copilul său dă dovadă și să anticipeze reacțiile care vor urma. Oricum, dacă alege să meargă cu cel mic la expoziție trebuie să aibă în prealabil o discuție lungă, lămuritoare, să îi arate pe Internet cum arată expoziția (și să vadă dacă copilul este pregătit pentru un astfel de demers sau este mai bine să fie amânat). Dacă are cele mai mici dubii ca micuțul său o să se simtă rău în urma expoziției, trebuie să evite să îl ia cu el”, a spus Pânișoară.

Bolcaș: Expoziția nu este ilegală, este un teribilism. Când eram mic am fost șocat când am văzut un schelet

Avocatul Lucian Bolcaș a declarat pentru DeCe News că expozița ”The Human Body” nu este ilegală, dar, consideră el, este un teribilism.

”Cadavrele au fost expertizate din punct de vedere medical că nu prezintă niciun fel de risc biologic. Nu e vorba de profanarea unor cadavre pentru că nu s-a făcut cu intenția de a le pângări memoria acestora. Este exact același lucru ca la  orele de anatomie. Au scop pur științific. Îmi aduc aminte, în școală, când eram elev în clasele primare, am avut un șoc când am văzut scheletul din sala de anatomie. Un schelet e un schelet. Expoziția e un teribilism”, a spus Lucian Bolcaș.

Vezi prețul biletelor  Adulți - marți-vineri: 50 lei/pers. - sâmbătă-duminică: 60 lei/pers.  Pensionari / Studenți - marți-vineri: 40 lei/pers. - sâmbătă-duminică: 50 lei/pers.  Copii (7-18ani) - marți-vineri: 32 lei/pers. - sâmbătă-duminică: 38 lei/pers.  Grupuri de peste 10 copii - marți-vineri: 30lei/pers. - pentru clasele de elevi este necesară o rezervare la adresa [email protected]  Abonament de familie 1 adult + 2 copii - marți-vineri: 85 lei/grup - sâmbătă-duminică: 100 lei/grup  2 adulți + 1 copil - marți-vineri: 110 lei/grup - sâmbătă-duminică: 120 lei/grup 2 adulți + 2 copii - marți-vineri: 120 lei/grup - sâmbătă-duminică: 135 lei/grup

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel