EXCLUSIV- Peste o sută de greci vin în România. Protestează anti-eutanasie și adoptă maidanezi

România a primit cartonaș roșu și din partea Greciei pentru proiectul de lege care prevede eutanasierea în termen de 14 zile a câinilor comunitari care nu sunt revendicaţi sau adoptaţi. Peste o sută de greci au protestat în fața Ambasadei României din Grecia. Ei s-au implicat în lupta împotriva eutanasierii câinilor fără stăpân din țara noastră. Protestatarii pașnici anti-eutanasie vor veni în România, într-o misiune umanitară. Scopul este de a protesta non-violent împotriva legalizării eutanasierii câinilor fără stăpân și de a adopta maidanezii, pe care noi ar urma să-i omorâm în masă dacă CCR decide că amendamentele adoptate de către deputați sunt constituționale. 

Protestatarii greci se solidarizează cu mișcarea iubitorilor de animale din România. În scopul protestului este precizat că  sunt conștienți de evenimentele recente grave și tragice din România și doresc să-i sprijine pe cei care plâng pentru victimele acestor evenimente. Protestatarii vor pleca vineri din Grecia. Demonstrația pașnică va avea loc sâmbătă.

Una dintre protestatare, Iainna Pseftinakoy, a declarat, pentru De Ce News, că vor adopta câini fără stăpân din adăposturile din România. Ea colaborează cu o asociație chinologică care protejează animalele fără stăpân.

Procesul de adopție este unul greoi, protestatarii greci fiind informați că în România nu se mai eliberează pașapoarte pentru câini în vederea trimiterii lor din România în Grecia.

Iainna Pseftinakoy a declarat: "Am înțeles că nu ni se permite din România să plecăm cu câinii spre Atena, pentru că nu mai eliberați pașapoarte pentru animale, pentru a-i scoate din țară". Ea a adăugat că vor face demersurile necesare: "O să adoptăm câinii, or să-i pregătească cu tot ce este necesar pentru pașapoarte, vaccinări, microcip, sterilizare, apoi îi vom trimite din România, în Grecia, în cuști, așa cum este normal".

În 2011, un câine din Grecia a fost numit persoana anului

În anul 2011, un câine maidanez din Grecia a fost declarat de către Time Magazine, PERSOANA anului. Loukanikos, așa cum a fost numit de către protestatari, a stat în primul rând, luptându-se în fiecare clipă cu jandarmii și cu gazele lacrimogene. Ulterior, el a fost adoptat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel