Ebola: Militarii vor împușca orice persoană care încearcă să treacă granița ilegal

Foto: Wikipedia
Foto: Wikipedia

Forțele armate din Liberia au primit ordin să îi împuște pe cei care încearcă să treacă ilegal granița din statul vecin Sierra Leone, închisă pentru a stopa răspândirea virusului mortal Ebola.

Militarii staționați în localitățile Bomi și Grand Cape Mount, la frontiera cu Sierra Leone, vor împușca orice persoană care încearcă să treacă granița, a anunțat adjunctul șefului Statului Major, colonelul Eric Dennis.

Ordinul a venit după ce oficiali ai poliției de frontieră au informat că un număr mare de persoane continuă să treacă ilegal granița, scrie Agerpres.

În localitatea Grand Cape Mount există 35 de "puncte de intrare ilegale" cunoscute, a declarat colonelul Samuel Mulbah. Potrivit acestuia, trecerile ilegale ale frontierei reprezintă o amenințare gravă pentru sănătatea publică, "pentru că nu se cunoaște starea de sănătate a celor care trec granița noaptea".

Liberia și-a închis granițele cu Sierra Leone în urmă cu câteva săptămâni, în încercarea de a stopa epidemia de Ebola, care a făcut peste 1.100 de morți în Africa de Vest.

Citește și: Cum evoluează starea de sănătate a românului suspectat de Ebola

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel