Doi pui de tigru siberian, născuţi la Grădina Zoologică din Târgu Mureş. Se caută naşi, printre copii

pui de tigru siberian
pui de tigru siberian

Îngrijitorii de la Grădina Zoologică din Târgu Mureş sunt fericiţii „părinţi“ a doi pui de trigru siberian, pe care îi îngrijesc şi îi hrănesc cu biberonul, evenimentul fiind al doilea de acest fel în ultimii 50 de ani, la Zoo Mureş

Managerul Grădinii Zoologice din Târgu Mureş, Bereczki Baltazar, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că puii de tigru s-au născut în urmă cu opt săptămâni, dar că vor putea fi admiraţi de public abia de săptămâna viitoare, când vor fi mutaţi într-un padoc, scrie Agerpres.

„Era o femelă la prima fătare şi după semnele pe care le-am observat ne-am dat seama că nu este suficient de dezvoltat instinctul matern, motiv pentru care, după o jumătate de zi, timp în care au fost neglijaţi, i-am luat din padoc şi îi creştem prin hrănire artificială. Zilnic sunt scoşi de două-trei ori la soare, câte o jumătate de oră pe zi. Săptămâna viitoare va fi amenajat un padoc separat pentru ei, iar publicul vizitator va putea să-i vadă“, a afirmat acesta, transmite realitatea.net.

Primarul din Târgu Mureş Dorin Florea a venit joi la Grădina Zoologică special pentru a-i vedea pe cei doi pui de tigru siberian şi a spus că aceştia vor fi botezaţi de copii, care sunt invitaţi, timp de două săptămâni, să le găsească numele cele mai potrivite. Potrivit primarului, cei care vor câştiga concursul vor primi drept premiu câte un tigru de pluş.

În Grădina Zoologică din Târgu Mureş, una dintre cele mai mari din ţară, există şapte tigri siberieni, iar cei doi pui, "dacă vor creşte bine şi sunt sănătoşi, vor fi valută forte, la schimb", după cum spune Bereczki Baltazar.

Potrivit acestuia, în Grădina Zoologică din Târgu Mureş, imediat după darea în folosinţă a semi-rezervaţiei de cerbi s-au născut primii pui de cerb carpatin, lopătar şi muflon.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel