Dinescu, despre decizia ICCJ: Nu pot fi dat afară de unde nu mai sunt

Decizia de vineri a ICCJ, care a dat câștig de cauză ANI, este una ”destul de stranie”, cu o ”miză subtilă”, iar de dat afară din CNSAS, nici nu poate fi vorba, deoarece nu mai este membru al Consiliului de două luni, a precizat, vineri, "Mi se pare destul de stranie decizia instanţei. Eu am câştigat cu argumente la primul proces (la Curtea de Apel - n.r)", a spus Dinescu pentru Mediafax, precizând că a demonstrat, la prima instanţă, că nu a fost administrator la ferma pe care o deţinea în perioada în care era şi membru al Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS), el predând toate atribuțiile unui delegat, de profesie inginer.

Deoarece, toate documentele, care atestau acest fapt, au fost depuse şi la instanţa supremă, s-ar putea ca "miza" noii decizii a instanţei să fie una "subtilă", a apreciat Mircea Dinescu.

"S-ar putea acum ca băieţii care au luat verdicte (de colaborare cu Securitatea - n.r.) să conteste deciziile CNSAS pe motiv că Dinescu era incompatibil. Asta e miza subtilă", a explicat Dinescu.

El spune că ”e o mare ticăloşie”, întrucât ”această lege a incompatibilităţii poate funcţiona când, spre exemplu, ai afaceri legate de asfaltarea străzilor şi ai, în acelaşi timp, o funcţie la Ministerul Transporturilor. Or cei care au fost în această situaţie şi-au trecut afacerile pe numele soacrelor, care asfaltează în continuare, iar ei şi-au văzut de funcţii la Ministerul Transporturilor. La mine, chiar nu era nicio idee de incompatibilitate cu CNSAS", a declarat  Dinescu, precizând că nu mai este al CNSAS de două luni de zile.

"Nu pot fi dat afară de unde nu mai sunt", a conchis, vineri, Mircea Dinescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel