În cazul dosarului primarului Pe parcursul dezbaterilor de luni de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unul dintre avocaţii omului de afaceri Călin Stoia le-a spus judecătorilor că instanţa clujeană care a decis emiterea de mandate de arestare preventivă pe numele clientului său şi pe cel al primarului Sorin Apostu nu ar fi redat integral transcriptul unei interceptări dintre omul de afaceri Călin Stoia şi numitul "Bujor" în care s-a pomenit numele lui Emil Boc.
Avocatul a citit pasajul din interceptare care nu s-ar regăsi în transcrierea indicată: "Eu personal .... nu mă bat pe burtă cu Emil Boc şi chiar dacă îl ştiu de când era primar nu m-am dus niciodată să-i cer «mai, ajută şi tu un prieten»".
Avocatul a arătat că în opinia sa, acest pasaj ar da "greutate" acuzaţiilor aduse celor doi arătând că în realitate probele procurorilor nu dovedesc în vreun fel acuzaţiile pe care le aduc clientului lor, scrie Mediafax.
Totodată, avocaţii lui Sorin Apostu au susţinut că denunţătoarea Aspazia Droniuc nu este un martor credibil întrucât şi ea este pusă sub învinuire în acest dosar astfel existând riscul unui interes în a da declaraţii contra primarului.
În ultimul cuvânt în faţa judecătorilor, edilul Clujului a ţinut să arate că este şi că doreşte să rămână în continuare "cetăţean al Clujului", că are tot interesul aflării adevărului nemijlocit în această cauză şi că dacă va fi lăsat în libertate va colabora pe deplin cu organele de anchetă şi că nu va încerca sub nicio formă influenţarea martorilor sau a anchetei.
La rândul său, omul de afaceri Călin Stoia le-a atras atenţia judecătorilor că grupul de firme Bratner are contracte cu primăria Clujului încă din anul 2005 "când Apostu era director tehnic, şi nu s-a pus niciodată problema dării unor sume de bani".
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu