Danileț și Ghica contestă la ÎCCJ revocarea din CSM

Alina Ghica și Cristi Danileț, revocați marți din CSM, au atacat la secția de contencios a Înaltei Curți de Casație și Justiție decizia judecătorilor de a-i exclude din Consiliu pe 26 februarie. Nu a fost stabilit un termen pentru judecarea celor două dosare.

Experți ai domeniului juridic spun că hotărârea Consiliului de revocare a celor doi judecători nu e una în materie disciplinară și nu se suspendă de drept la atacarea în contencios.

Scaunele celor doi pot fi ocupate de supleanți după ce hotărârea revocării a fost publicată, lucru care s-a și întâmplat. Danileț și Ghica mai pot rămâne magistrați numai dacă cer suspendarea deciziei din 26 februarie în cererea de contestație a deciziei sau într-o cerere separată, lucru ce nu a fost înregistrat, până în acest moment.

Radu Tudor: Ghica și Danileț apelează la un tertip pentru a rămâne magistrați

Jurnalistul Radu Tudor spune că imediat după votul din plen al magistraților, printr-un tertip orchestrat de Alina Ghica, Vasilică Danileț și șefa CSM, Oana Hăineală, judecătorii revocați din Consiliu au intrat în concediu.

Potrivit lui, contestând decizia revocării, Danileț și Ghica rămân membri CSM până la judecarea procesului declanșat de ei, fără ca scaunele lor din CSM să fie ocupate de doi supleanți. Contestația lor se va judeca la Înalta Curte de Casație și Justiție, instanță condusă de Doina Livia Stanciu, care s-a opus constant excluderii celor doi din CSM.

Citește și ”Contestarea revocării lui Danileț, judecată la Ghica și Haineală, susținătoarele 'reformei' din CSM”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel