Danileț: Le era frică. Nimeni nu mai respira. Justiția, complice

danilet
danilet

Judecătorul Cristi Vasilică Danileț a scris, pe pagina sa de Facebook, că justiția devine complice la un regim anti-democratic, dacă nu este independentă. 

[caption id="attachment_425795" align="alignleft" width="342"] Foto: Facebook[/caption]

Judecătorul a scris despre situația din Ucraina și despre o vizită a sa în care a vorbit despre independență și reponsabilitatea judecătorilor. "După speech, tăcere. Le spusesem niște lucruri atât de neobișnuite- judecătorii sunt liberi, celelalte puteri trebui să respecte independența, judecătorii pot vorbi în public, judecătorii pot avea asociații profesionale- încât nimeni nu mai respira. Am rămas uimit când am realizat: oamenilor le era frică! Nu mă miră ceea ce se întamplă acum la ei", a scris judecătorul CSM.

Cristi Danileț a adăugat: "Am întâlnit cumva aceeași stare de lucruri în Moldova unde am fost de mai multe ori înainte de Revoluția din 2009. Un coleg judecător de acolo mi-a spus cum atunci și-a luat rapid concediu, în timp ce alți colegi de-ai lui, `judecători de instrucție, fuseseră chemați de acasă direct la sediul poliției să aresteze oameni fără respectarea în niciun fel a drepturilor omului - pentru acele hotărâri, Rep.Moldova a fost condamnată la CEDO de mai multe ori. Alta este situația acum". El a concluzionat: "Cred că atâta timp cât justiția nu e independența, ea devine complice la menținerea unui regim anti-democratic. Asa cum justiția noastră e vinovată pentru tot ce a fost înainte de 1989".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel