Curtea de Conturi: Jaf pe banii publici la baronii PDL

Un raport al Curții de Conturi obținut de Antena 3 arată cum milioane de lei din banii publici au fost risipiți în mai multe județe din țară, cu studii de fezabilitate abandonate sau cheltuieli fără bază legală.

De exemplu, în Suceava au fost făcute studii de fezabilitate ce însumează 1,7 milioane de lei, care ulterior au fost abandonate în sertare. Au fost acordate avansuri pentru concedii de odihnă la Camera Agricolă Suceava, ordonator terțiar de credite, finanțat din bugetul UATJ Suceava, fără existența unui temei legal în acest sens. Pentru această abatere s-au calculat penalități de 7.166 lei.

Mai mult, au fost efectuate cheltuieli fără bază legală în valoare de 8.556 lei, reprezentând cursuri de specializare profesională, care nu au legătură cu domeniul în care beneficiarii lucrează.

De asemenea, au fost identificate studii de fezabilitate în valoare de 1,7 milioane de lei, realizate dar și achitate furnizorilor încă din perioada 2009-2010, aferente unor obiective de investiții la care lucrările fie nu au început niciodată, fie nu au mai continuat. Au existat bani dați și către biserici în mod nejustificat de către primării.

Președinte al Consiliului Județean Suceava în perioada în care s-au depistat neregulile era Gheorghe Flutur (PDL), actual candidat ARD pentru un loc de senator pe Colegiul 1 Suceava.

Au fost constatate nereguli și la Consiliul Judeţean Dâmboviţa: - au fost acordate necuvenit, managerilor şi salariaţilor, drepturi băneşti  în sumă de 63.500 lei, reprezentând bonificaţii Paşte şi Crăciun - au fost suportate ilegal, din credite bugetare, studiile universitare şi de masterat, în sumă de 69.420 lei, pentru 13 salariaţi din aparatul propriu - din buget au fost suportate costurile de întreţinere şi chirie pentru un apartament, închiriat din 2006 la Bruxelles, cu scopul declarat de stagii de practică şi birou de reprezentare. Numai în primele cinci luni din 2012, plăţile au fost de 52.889 lei, fără să se poată dovedi că au existat salariaţi care au folosit acest apartament - similar s-a procedat şi în cazul unui apartament în Castellon - Spania. Numai în perioada ianuarie 2012 - în mai 2012, cheltuielile cu chiria şi întreţinerea, salariul şi diurna unei angajate au fost de 51.980 lei

În acea perioadă, președinte al Consiliului Județean Dâmbovița era Florin Popescu (PDL), actual candidat din partea ARD la alegerile parlamentare din decembrie, pentru un loc de deputat, tot în Dâmbovița.

Raportul Curţii de Conturi, efectuat în 2011, arată cum de la Consiliile Judeţene din Suceava, Dâmboviţa şi Primăriile Deva, Haţeg, Ploieşti şi Craiova au fost efectuate o serie de plăţi care nu sunt acoperite de lege.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel