Este perioada Crăciunului, în care cuptoarele merg continuu, iar hârtia de copt este nelipsită. Dacă în trecut se tapetau tăvile cu ulei, unt sau făină, acum, hârtia de copt este o soluția mai bună.
Dar cum folosim corect hârtia de copt?
Ai stat și tu pe gânduri când ai scos hârtia de copt din ambalaj și ai constatat că are două părți, una lucioasă și una mată? Există o variantă ”corectă”?
Stratul lucios este, de fapt, un strat de silicon sau PFAS. Acest strat face hârtia rezistentă la apă sau grăsime. Stratul de silicon sau PFAS nu este periculos, însă dacă hârtia de copt este refolosită, aceasta poate elibera substanțele chimice. Astfel, este foarte important să folosiți hârtia de copt o singură dată, chiar dacă arată bine după ce a fost folosită.
Nu există o indicație clară cu privire la folosirea hârtiei de copt. Dar ea trebuie utilizată cu partea lucioasă în sus, deci cu partea rezistentă, pentru ca alimentele să nu se lipească.
De asemenea, nu ar trebui folosită la o temperatură mai mare de 200 de grade.
Citește și: De ce are folia de aluminiu o parte mată și una lucioasă. Ce trebuie să știi
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu