Cum s-a văzut racheta chineză când a traversat cerul Romei / foto în articol

Cer / Sursa foto: Tino Lehmann / Scop.io
Cer / Sursa foto: Tino Lehmann / Scop.io

Un segment semnificativ din racheta chineză reintrată duminică în atmosfera Pământului s-a dezintegrat deasupra Oceanului Indian, a anunţat agenţia spaţială a Chinei, după speculaţii intense asupra locului unde ar putea cădea acest obiect de 18 tone.

Racheta s-a văzut traversând cerul Romei, într-o imagine splendidă surprinsă de astrofizicianul italian Gianluca Masi. Masi, care gestionează proiectul Telescopului virtual la Observatorul Astronomic Bellatrix din Italia, a reușit să surprindă traseul rachetei peste Roma cu o cameră DSLR. După cum explică el într-o declarație, „imaginea provine din combinația a zece cadre de opt secunde, luate consecutiv”.

În plus, fotografia permite să distingem cu o claritate totală planeta Jupiter, cel mai strălucitor obiect care apare în partea superioară a imaginii.

Traseul rachetei poate fi văzut în partea dreaptă a imaginii. „Luminozitatea corpului a variat rapid, l-am putut vedea cu ușurință clipind cu proprii mei ochi”, spune autorul fotografiei.

După cum explică Masi, racheta „s-a deplasat din dreapta sus în jos”, îndreptându-se spre Oceanul Indian, lângă insulele Maldive, unde au ajuns rămășițele sale.

Un segment semnificativ din racheta chineză reintrată duminică în atmosfera Pământului s-a dezintegrat deasupra Oceanului Indian



"Conform monitorizării şi analizei, la 10.24 (02.24 GMT), la 9 mai 2021, primul etaj al rachetei Long March 5B a intrat în atmosferă", a transmis într-un comunicat Biroul chinez de inginerie spaţială, furnizând coordonatele unui punct situat în Oceanul Indian, în apropiere de Maldive.



Potrivit sursei citate, mare parte din acest segment s-a dezintegrat şi a fost distrus la intrarea în atmosferă



Centrul armatei americane pentru comandamentul spaţiului a precizat că racheta "a intrat deasupra Peninsulei Arabice, duminică aproximativ la ora 2:15 GMT.

"Nu ştim dacă resturile au căzut pe uscat sau în apă", a mai precizat centrul.

Space-Track, care a folosit date militare americane, a precizat că deasupra Arabiei Saudite este locul unde sistemele americane au înregistrat ultima dată prezenţa rachetei.

Operatorii confirmă că racheta a căzut într-adevăr în Oceanul Indian, la nord de Maldive, precizează Space-Track pe pagina sa de Twitter.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel