Cum devine școala un pericol public

Nepăsarea autorităţilor face ca 67 de elevi din satul bihorean Dumbrava să înveţe într-o şcoală în pericol de prăbuşire.

Construită în urmă cu un secol, în 1913, clădirea şcolii primare din Dumbrava găzduieştepatru clase de elevi. Zi de zi, 67 de şcolari şi patru învăţători intră în clădire. Un secol nu s-a investit atentie, niciun leu de mai bine de un deceniu, învăţătorii nu au de ales decât să ţină lecţiile în săli dărăpănate, sperând totodata să nu se întâmple un dezastru, a anunțat Marius Dobrescu în emisiunea ”Revista Presei” de la Digi24.

Geamuri sparte şi peticite de bucăţi de carton, pereţi cârpiţi cu o urmă de spoială şi o poartă răblăgită. Aşa se vede din uliţă clădirea şcolii primare din Dumbrava, comuna Holod. Vocile copiilor se aud, însă, puternic dinspre curte, semn că imobi lul e folosit.

După o vizită a inspectorilor sanitari accesul în şcoală a fost interzis, dar interdicţia e respectată numai în scripte, căci, în lipsă de alte spaţii, cei 67 de şcolari n-au de ales decât să înveţe tot aici, sub ameninţarea pereţilor gata să se surpe în orice moment.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel