Urmărește emisiunea live


CSM, somat pentru numirea interimarilor în locurile lui Ghica și Danileț

Asociația Magistraților din România somează conducerea CSM pentru a desemna interimarii în Consiliu, care să-i înlocuiască pe judecătorii revocați, Cristi Danileț și Alina Ghica.

Asociatia Magistratilor a transmis CSM o nouă solicitare în care cere să fie puse în executare hotărârile din 26 februarie 2013 prin care judecătorii Alina Ghica și Cristi Vasilică Danileț au fost revocati din Consiliu, scrie Lumea Justiției. AMR consideră că  ignorarea dispozițiilor legale și nedeclanșarea procedurilor pentru numirea în CSM a unor membri interimari în locurile rămase vacante reprezintă un precedent periculos și un exemplu negativ de conduită.

Totodata, AMR subliniează ca prin atitudinea avută în ultima perioadă CSM s-a situat deasupra legii și a dovedit că a uitat care este vocația sa constitutională.

Alina Ghica și Cristi Danileț, revocați din CSM, au atacat la secția de contencios a Înaltei Curți de Casație și Justiție decizia judecătorilor de a-i exclude din Consiliu pe 26 februarie.

Vasilică Cristi Danileț a sesizat și CCR în legătură cu legea 317/2004, care se referă la încetarea calității de membru al CSM și care prevede ca postul pe care un magistrat l-a ocupat până la acel moment să fie ocupat de judecătorul sau procurorul situat pe poziția a doua în concurs, până la organizarea unor noi alegeri.

 Magistratul se teme că un judecător ales pentru locul său i-ar putea bloca postul și implicit întoarcerea în CSM, dacă CAB va declara drept ilegală revocarea sa din funcția de membru al Consiliului.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel