Conducerea RATB a fost decapitată. Vezi motivul

Consiliul de Administrație al Regiei Autonome de Transport Bucureşti - RATB - a decis, vineri, demiterea tuturor directorilor Regiei, potrivit Realitatea TV.

Motivul demiterii sunt mai multe nereguli grave descoperite în urma unei anchete făcută de guvern. 

Informația a fost oferită, în direct, de către Mircea Ionescu, lider sindical RATB, la Realitatea TV: "Decizia aparţine în totalitate membrilor Consiliului de Admiraţie. Pentru noi este important ca numirile să nu să facă pe criterii politice. În momentul de faţă avem un director interimar din interiorul RATB. În ultimele opt luni s-au angajat peste 270 de persoane, au fost şi multe posturi de directori".

Decizia vizează, de asemenea, și disponibilizarea a peste 260 de angajaţi, regia urmând să aibă o nouă organigramă.

În luna iulie, directorul general al RATB, Adrian Câmpurean, a demisionat din funcţie, pe motiv că regia este subfinanţată, având pe 2013 un buget cu 25 la sută mai mic decât cel pe care l-a propus. Cel care conduce interimar regia este Valeriu Bunea.

Primarul Capitalei Sorin Oprescu i-a solicitat premierului Victor Ponta, în luna noiembrie 2012, efectuarea unei anchete de către Corpul de Control al prim-ministrului, iar la sfârșitul lunii iulie 2013, declara că nu este de acord cu majorarea prețului biletelor RATB, comentând că refuză "să mai dea bani pe brice, ace şi popice”.

În aprilie, Guvernul anunța că va sesiza DNA cu privire la RATB, ca urmare a faptului că, în urma verificărilor, Corpul de Control a descoperit posibile nereguli la regie.

Potrivit notei de control, reprezentanţii RATB din perioada cercetată, 2010-2012, au acoperit pierderi de 12,1 milioane lei din fondurile destinate servicului de transport public subvenţionat, prin schimbarea destinaţiei banilor, şi au comis nereguli în atribuirea unor contracte de achiziţii, ceea ce poate întruni elementele constitutive ale infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel