CNADNR mărește numărul camerelor fixe pentru rovinetă la 75

camera_rovinieta
camera_rovinieta

Dezamăgită de reticența românilor de a achita taxa de utilizare a drumurilor naționale, conducerea CNADNR a decis înmulţirea numărului de camere fixe pentru detectarea lipsei rovinietelor, luna următoare urmând a fi achiziționate încă 63 de astfel de aparate, care se vor adăuga celor 11 camere fixe şi 14 mobile existente deja.

Noile achiziții fac parte din setul de măsuri care vizează creşterea gradului de plată voluntară a taxei respective, prețul unei astfel de camere fiind de 1.500 de euro, potrivit ziarulring.

La 10 ani de la introducerea rovinietei, directorul comercial al CNADNR, Lucian Calmuş, constată, dezamăgit, că, "abia dacă avem un grad de încasare de 30%", în pofida faptului că, cel puțin pentru autoturisme, "vorbim totuşi despre cea mai ieftină vinietă din Europa". „După 10 ani ar fi trebuit să avem un grad de încasare de 80%, iar noi abia dacă avem 30%. Scopul nostru nu a fost şi nu este să dăm amenzi, ci ca toată lumea să conştientizeze că pentru utilizarea drumurilor naţionale trebuie să plătească rovinieta", a declarat Calmuş.

Şoferii care nu şi-au luat încă roviniete trebuie să se conformeze cât mai urgent. Autorităţile anunţă achiziţionarea a încă 63 de camere fixe de supraveghere, care îi surprind pe cei care nu şi-au plătit taxa de utilizare a drumurilor naţionale.

Referitor la amenzile multiple, conducerea CNADNR a precizat că, de două luni, legislaţia a fost modificată şi că şoferii prinşi fără rovinietă nu pot primi mai mult de o amendă pe lună. Potrivit Legii nr.144 din acest an, care modifică Ordonanţa nr.15 din 2002, perioada de şase luni în care putea fi trimisă contravenţia a fost redusă la două săptămâni. "Sunt de acord că perioada de şase luni până la primirea amenzii a produs şi anomalii, dar acum, după ce ai primit amendă şi tot nu ţi-ai luat rovinietă, ce concluzie să tragem, că eşti uituc de meserie?”, a mai precizat Lucian Calmuş.

În urma întocmirii unui top privind locul cel mai fierbinte din punct de vedere al sancţiunilor, directorul comercial al CNADNR, a arătat că primul loc este adjudecat de camera de supraveghere situată la Româneşti, pe DN1, în judeţul Prahova, unde, din octombrie 2010 până în prezent, aici s-au înregistrat 253.618 contravenienţi, urmată de cea de pe DN2, Buzău și de cea aflată la Glina, de pe A2, unde s-au consemnat 106.061 de contravenţii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel