Cine a fost Chinonso Ihelwere Henry, fotbalistul care a murit pe teren

Chinonso-Ihelwere-Henry
Chinonso-Ihelwere-Henry

Fotbalistul echipei CS Delta Tulcea, Chinonso Ihelwere Henry avea 21 de ani și fusese adus în România de către Ion Marin, antrenor la Farul Constanța. Acesta l-a remarcat pe nigerian când avea 16 ani  la un turneu în Nigeria, în 2007.

Ion Marin l-a selectat pe tânărul jucător, dar a trebuit să vorbească cu părinții acestuia pentru a deveni tutore lui Henry  până când acesta împlinea 18 ani, scrie RTV.

Era singura posibilitate pentru ca nigerianul să vină în România fără familia lui. "Ca să poată semna contracte cu noi, ar fi trebuit să se mute aici cu familiile. Aşa este legea pentru minorii care nu vin din comunitatea europeană. Dar am găsit o soluţie, am devenit tătic la 52 de ani. De fapt, sînt tutorele copiilor. Eu şi clubul ne ocupăm de tot pentru ei, de cazare, hrană, educaţie, salarii", declara Ion Marin în 2007.

 Chinonso Ihelwere Henry reușise să înscrie 14 goluri în Liga II.

 Nigerianul echipei Delta Tulcea s-a prăbuşit pe teren, duminică, în timpul meciului amical cu FC Baloteşti. Jucătorul a făcut infarct, iar medicii au încercat aproape o oră să-l resusciteze, însă nu au reuşit să-l salveze.

   

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel