Chiriaşii scandalagii din Centrul Vechi, evacuaţi

centru vechi botosani
centru vechi botosani

Chiriaşii din locuinţele sociale din Centrul Vechi al municipiului Botoşani vor fi evacuaţi, în cazul în care tulbură în mod repetat ordinea şi liniştea publică, a anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă, viceprimarul Cosmin Andrei.

Viceprimarul susţine că persoanele care sunt amendate de Poliţia Locală, de Inspectoratul Judeţean de Jandarmi sau Inspectoratul Judeţean de Poliţie vor pierde dreptul de a locui în clădirile monumente istorice din Centrul Vechi. Măsura are ca scop reducerea infracţionalităţii în zona respectivă, care are un potenţial turistic şi comercial ridicat. "Am propus ca toţi cei care sunt chiriaşi şi care tulbură ordinea şi liniştea publică, pentru un număr de cel puţin trei sancţiuni, să fie evacuaţi', a afirmat Andrei.

Locuințele vor fi de serviciu

De asemenea, el a propus ca locuinţele din Centrul Vechi al Botoşaniului să îşi schimbe destinaţia din locuinţe sociale în locuinţe de serviciu. "Asta nu înseamnă o evacuare imediată a celor care sunt în Centrul istoric. Pot rămâne acolo până la terminarea contractului pe care îl au în desfăşurare, urmând ca, dacă se încadrează, să primească prin repartiţie alte locuinţe, în alte zone ale oraşului, pentru că Centrul istoric nu trebuie să fie o zonă reprezentată eminamente de o cazuri sociale", a adăugat viceprimarul. Centrul Vechi al Botoşaniului este locuit, în prezent, de populaţie majoritară romă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel