Cătălin Predoiu: Nu avem premier, doar o marionetă a PSD

Prim-vicepreşedintele PNL, Cătălin Predoiu, a declarat, duminică, la Piatra Neamţ, că ”nu avem prim-ministru, avem doar o marionetă a PSD, ascultă la Dragnea tot ce îi spune şi notează ca un scrib.”

Ce se întâmplă acum în Europa este îngrijorător, sunt discuţii aprinse pe marginea modelului european şi al viitorului European. Toate acestea au impact pe România şi trimit provocări către PNL care trebuie să dea soluţii. Preşedintele Iohannis se luptă pentru a păstra România în prima linie europeană dar, din păcate, este singur în această luptă. Nu văd primul-ministru, pentru că nu avem prim-ministru, avem doar o marionetă a PSD. I-am spus 'cuminţenia pământului' pentru că ascultă la Dragnea tot ce îi spune şi notează ca un scrib. Nu avem ministru de Externe, avem un domn amabil, cumsecade, politicos, elegant care a făcut carieră în diplomaţie dar care este legat de un anumit tip de diplomaţie depăşită. Nu avem decât preşedintele care luptă pentru păstrarea locului României în prima linie europeană şi este o provocare şi pentru noi în viitorul nu prea îndepărtat, a spus Predoiu.

Prim-vicepreşedintele PNL a acuzat PSD că trimite România într-o criză economică prin guvernarea bazată pe un model economic greşit, cu tăierea investiţiilor, cu promisiuni fără realitate, cu lipsă de proiecte europene, cu absorbţii zero, cu consum şi creştere de îndatorare.

Toate acestea subminează poziţia noastră în Europa. Asistăm la o degradare politică fără precedent în actul de guvernare, fără reforme în administraţie, fără reforme în domeniul companiilor de stat, numai ceartă şi discuţii în PSD despre sfere de influenţă, despre acapararea puterii care să le dea acces către buget: asta este preocuparea PSD astăzi. Avem un PSD cleptocratic care se luptă în interior pentru poziţionare, fără niciun fel de perspectivă de a duce la bun sfârşit actul de guvernare, a mai spus Predoiu.

El s-a referit şi la competiţia internă din PNL, arătând că în anumite filiale se desfăşoară pe prietenii şi cunoştinţe.

Dacă vom continua aşa, cum se întâmplă în multe locuri, nu aici, să dăm cale liberă non-valorilor doar pentru că ne cunoaştem de mult sau suntem prieteni, nu vom ajunge la niciun rezultat. Cetăţenii aşteaptă de la PNL nu noul program de guvernare pe care partidul a ştiut să îl dea şi la fel de bine a ştiut să îl bage în sertar, ci oameni care pot oferi garanţia că le rezolvă problemele. Altfel, putem să ne batem cu cărămida în piept o sută de ani. PNL trebuie să vrea să fie altceva, nu un partid balama ci un partid al victoriei, nu un partid al vorbelor frumoase ci un partid al faptelor şi al soluţiilor concrete, aplicate, un partid care să stea drept, fără ezitare în faţa cetăţeanului, a detaliat prim-vicepreşedintele liberal. Cătălin Predoiu a participat, duminică, la Conferinţa judeţeană de alegeri a PNL Neamţ, conform Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel