Care sunt cele mai recomandate suplimente alimentare, de către specialiști

Excesul de vitamina D face rău. Semne că ați făcut abuz de suplimente - efecte 'toxice'
Excesul de vitamina D face rău. Semne că ați făcut abuz de suplimente - efecte 'toxice'

Suplimentele tind să fie evitate de profesioniștii din domeniul sănătății și din motive întemeiate: multe dintre ele sunt o risipă de bani și nu pot remedia daunele unui stil de viață nesănătos.

Acestea fiind spuse, există câteva suplimente care de fapt au beneficii și s-ar putea dovedi un plus util la rutina ta de sănătate. 

„Anumite afecțiuni medicale, factori economici sau demografici care influențează accesul la alimente și diete speciale pot crește riscul de insuficiențe de vitamine care îți pot compromite sănătatea”, spune dieteticianul Mira llic.

Colagenul și acidul folic

Peptidele de colagen (cunoscute și sub numele de colagen hidrolizat sau hidrolizat de colagen) nu numai că ajută oasele, articulațiile și mușchii, ci ajută și pielea să arate tânără și sănătoasă.

„Peptidele de colagen sunt un supliment care vă poate ajuta corpul să înlocuiască colagenul pierdut”, spune Beth Czerwony.

„Ajută la fermitatea pielii și o întărește pentru a vă menține un pic mai tânăr. Peptidele de colagen vă pot ajuta să vă protejați ligamentele și tendoanele. Așa că merită încercate dacă suferiți de dureri artritice sau dacă vă antrenați mult.” , a continuat Czerwony.

Folatul este o vitamina B importantă în special pentru persoanele care sunt însărcinate sau care încearcă să rămână gravide. „Nivelurile prea scăzute de acid folic cresc ușor riscul pentru boala Alzheimer”, spune medicul neuropsihiatru Aaron Ritter, MD.

„Beneficiile folatului pot fi explicate cel mai bine ca scăderea inflamației la nivelul creierului. Folatul este cu adevărat important pentru dezvoltarea neurologică în uter prin închiderea tubului neural, ajutând creierul, craniul și măduva spinării bebelușului să se dezvolte.”

La nivel de bază, acidul folic este una dintre cele mai importante vitamine pentru dezvoltarea sistemului nervos.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel