Bogdan Chirieac despre incidentul dronei doborâte în Marea Neagră: Dacă Rusia împinge lucrurile prea departe, se poate ajunge la o reacție dură

Sursa foto Twitter  Richard @ricwe123
Sursa foto Twitter Richard @ricwe123

Un avion de vânătoare rusesc a lovit elicea unei drone americane, asta după ce a stropit-o cu combustibil.

Drona Reaper și cele două avioane SU-27 Flanker operau peste apele internaționale deasupra Mării Negre, când unul dintre avioanele rusești a zburat intenționat în față și a aruncat combustibil în fața dronei fără pilot.

Cât de mult cântărește acest eveniment dacă drona americanilor a decolat de la Câmpia Turzii?

”Eu cred că nu are importanță de unde a decolat drona. Important e comportamentul profund agresiv al Federației Ruse, fiindcă era o dronă în apele internaționale, într-o misiune de supraveghere, care a fost practic doborâtă de aviația rusă. Este un act de agresiune, un act de război. Faptul că SUA au ales să nu escaladeze e un lucru bun. România e parte NATO, România e bază de lansare pentru astfel de drone și avioane, și e bine că este așa. Suntem un stat care contează în alianța NATO - că nu ai un ministru de Externe care să valorifice lucrurile astea e o altă poveste, nu o discutăm acum - dar în mod evident este un nou act de agresiune săvârșit de Federația Rusă”, a declarat într-o intervenție telefonică, la România Tv, analistul politic Bogdan Chirieac.

Consecințe în cazul în care incidentul s-ar repeta

”Da, la un moment dat dacă se ajunge prea departe - gândiți-vă că ar fi fost un avion american cu piloți la bord, lucrurile ar fi stat cu totul altfel vis-a-vis de reacția americană. Adică se poate impune oricând un NO FLY ZONE, o zonă de interdicție aeriană asupra Ucrainei. Deocamdată ea este aproape zonă de interdicție datorită armelor antiaeriene furnizate Ucrainei de către occident. Vedeți că aviația rusă nu patrulează prea des pe cerul Ucrainei fiindcă le e teamă de interceptare, dar DA, vă dați seama că dacă Rusia împinge lucrurile prea departe, poți ajunge la o reacție dură. Deocamdată SUA a spus simplu: Nu ne impresionați, am pierdut drona, dar vom continua să vă supraveghem. Acesta este mesajul Pentagonului și al Departamentului de Stat”, a concluzionat Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel