Avocatul Tudorel Dobre, reținut de DNA

Tudorel Dobre, avocat suspendat în cadrul Baroului Bucureşti, a fost reţinut, luni, de procurorii DNA Constanţa pentru trafic de influenţă, fiind acuzat că i-ar fi cerut unei persoane 40.000 de euro pentru a interveni pe lângă mai mulţi poliţişti. 

Procurorii notează în ordonanţa de reţinere că există date şi probe care conturează faptul că, în cursul anului 2013, Tudorel Dobre ar f pretins şi primit de la o persoană (martor în cauză) suma de 40.000 euro. 

"În schimbul acestei sume de bani, inculpatul a lăsat să se creadă că are influenţă asupra lucrătorilor de poliţie care instrumentau o cauză penală în care erau cercetaţi martorul şi o altă persoană şi a promis că îi va determina pe aceştia să procedeze într-o manieră care să conducă la soluţii favorabile faţă de cele două persoane", se arată în comunicat. 

De asemenea, spun anchetatorii, în datele 9 şi 15 decembrie, Dobre i-ar fi mai promis martorului că îi va determina pe funcţionarii din cadrul unui penitenciar, asupra cărora a afirmat că are influenţă, să îi creeze o situaţie cât mai uşoară martorului pe durata executării pedepsei. 

Conform DNA, având în vedere calitatea acestuia de avocat suspendat în cadrul Baroului Bucureşti, acesta urmează a fi prezentat, marţi, Curţii de Apel Constanţa cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, notează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel