Avocatul Tudorel Dobre, reținut de DNA

Tudorel Dobre, avocat suspendat în cadrul Baroului Bucureşti, a fost reţinut, luni, de procurorii DNA Constanţa pentru trafic de influenţă, fiind acuzat că i-ar fi cerut unei persoane 40.000 de euro pentru a interveni pe lângă mai mulţi poliţişti. 

Procurorii notează în ordonanţa de reţinere că există date şi probe care conturează faptul că, în cursul anului 2013, Tudorel Dobre ar f pretins şi primit de la o persoană (martor în cauză) suma de 40.000 euro. 

"În schimbul acestei sume de bani, inculpatul a lăsat să se creadă că are influenţă asupra lucrătorilor de poliţie care instrumentau o cauză penală în care erau cercetaţi martorul şi o altă persoană şi a promis că îi va determina pe aceştia să procedeze într-o manieră care să conducă la soluţii favorabile faţă de cele două persoane", se arată în comunicat. 

De asemenea, spun anchetatorii, în datele 9 şi 15 decembrie, Dobre i-ar fi mai promis martorului că îi va determina pe funcţionarii din cadrul unui penitenciar, asupra cărora a afirmat că are influenţă, să îi creeze o situaţie cât mai uşoară martorului pe durata executării pedepsei. 

Conform DNA, având în vedere calitatea acestuia de avocat suspendat în cadrul Baroului Bucureşti, acesta urmează a fi prezentat, marţi, Curţii de Apel Constanţa cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, notează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel