Avertisment pentru ”justițiarii” care omoară câinii maidanezi! Ce pedeapsă riști în România dacă omori animale. Vezi cazuri în care autorii au fost pedepsiți

caine-batut (2)
caine-batut (2)

În ultimele zile au existat mai multe cazuri de cruzime față de animale fără stăpân, acestea fiind o reacție a scandalului care s-a creat în jurul morții lui

Absolut nicio lege din România nu permite persoanelor fizice, dar nici celor juridice neautorizate, să ucidă sau să tortureze animalele, fie ele cu sau fără stăpân. Doar serviciile de ecarisaj, în baza legii, pot eutanasia animalele și asta în anumite condiții strict reglementate de lege, omorârea animalelor în cauză fiind făcută în urma unei selecții și doar astfel încât să nu le producă suferințe fizice sau psihice de niciun fel, se arată pe site-ul avocatura.com.

VEZI ȘI: Oamenii au început să ucidă câinii. Imagini șocante

Iată câteva cazuri:

• Speta 15868/32/2010, solutionata de catre Judecatoria Timisoara. Inculpatul Todea Nicolae a fost condamnat la un an si 8 luni inchisoare pentru savarsirea infractiunii de tratament prin acte de cruzime contra unui animal.

• Speta 3946/315/2011 a Judecatoriei Targoviste. Inculpatul Victor Lixandru a fost condamnat la 7 luni de inchisoare pentru cruzime fata de animale. Ca sa fie evident ce fel de cruzimi a savarsit individul, mentionam ca instanta "a confiscat de la inculpat toporul de care s-a folosit la comiterea infractiunii”. Judecatorii i-au interzis individului sa mai detina animale pe o perioada de 5 ani.

• Speta 244/246/2011, Judecatoria Ineu. Inculpatul Ioan Volentir a fost condamnat la 8 luni de inchisoare pentru cruzime fata de animale. Instanta a dispus confiscarea de la acesta a doi caini pe care i-a maltratat.

• Speta 5287/256/2011, a Judecatoriei Medgidia. Inculpatul Theodor Ungureanu a primit o amenda penala de 900 de lei pentru savarsirea infractiunii de aplicare de cruzimi animalelor prin provocarea de suferinte fizice prin orice mijloace.

• Speta 5404/243/2011 a Judecatoriei Hunedoara. Inculpatul Roberto Tonini Bandulea a fost condamnat la plata unei amenzi penale in cuantum de 1.000 de lei pentru savarsirea infractiunii de cruzimi aplicate animalului.

• Speta 27009/200/2011 a Judecatoriei Buzau. Instanta l-a condamnat pe inculpatul Viorel Iordan la o pedeapsa de doi ani de inchisoare pentru infractiunea de omorare a animalelor prin cruzimi.

• Speta 3038/330/2011 a Judecatoriei Urziceni. Inculpatul Alexandru-Ionut Tudor a fost condamnat la o pedeapsa de sase luni de inchisoare pentru savarsirea infractiunii de cruzimi fata de animale

Problema câinilor maidanezi și-a găsit soluția în Parlament: eutanasia. O voce autorizată a luat decizia prin votul a 266 de demnitari. O soluție expeditivă, așa cum spunea medicul Liviu Găiță, dar care implică costuri ridicate.

Doar în Capitală sunt, oficial, 64.000 de câini maidanezi. Eutanasia unui câine costă la cabinet 100 de lei, ceea ce ar însemna per total 6.400.000 de lei, adică aproape un milion și jumătate de euro. Acesta este cel mai mic preț. Însă, în cazul în care sunt cumpărate injecții letale, acestea costă între 70 și 140 de euro, ceea ce ar însemna o sumă cuprinsă între 4.480.000 de euro și 8.960.000 de euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel