ALEGERI 2016. Când va rambursa AEP cheltuielile partidelor

Autoritatea Electorală Permanentă trebuie să ramburseze competitorilor electorali cheltuielile efectuate pentru campania electorală la alegerile locale din anul 2016 până pe 5 decembrie.

Potrivit unui comunicat transmis joi AGERPRES, AEP aduce la cunoştinţa competitorilor electorali faptul că deciziile de rambursare a cheltuielilor efectuate pentru campania electorală la alegerile locale sunt în curs de finalizare.

'Menţionăm că data până la care AEP trebuie să finalizeze controlul finanţării campaniei electorale pentru alegerile locale este 4 noiembrie 2016. Totodată, precizăm că la data de 19.10.2016 a fost publicată în Monitorul Oficial, Partea I, Legea nr. 183/2016 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 334/2006 privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale.

Conform actului normativ menţionat, Curtea de Conturi poate controla legalitatea validării sumelor în vederea rambursării către competitorii electorali în termen de 30 de zile de la data finalizării controlului finanţării campaniei electorale de către AEP, situaţie în care termenele pentru rambursarea cheltuielilor electorale se prelungesc cu 30 de zile', se arată în comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel