Ajutor de stat CE. Dăncilă: Se impun clarificări

Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă

Viorica Dăncilă a anunțat cum  va influența decizia privind ajutorul de stat emisă de Comisia Europeană vânzarea activelor funcţionale și locurile de muncă.

Decizia privind ajutorul de stat emisă de Comisia Europeană nu va afecta în niciun fel vânzarea activelor funcţionale şi nici locurile de muncă ale angajaţilor de la Chimcomplex, a declarat prim-ministrul Viorica Dăncilă.

"Se impun câteva clarificări cu privire la situaţia angajaţilor Oltchim, aceasta în contextul anunţului făcut în urmă cu câteva zile de Comisia Europeană privind recuperarea ajutorului de stat. Vânzarea de active de către Chimcomplex, care permite ca aproape 1.200 de angajaţi din judeţul Vâlcea să-şi păstreze locul de muncă nu este pusă în pericol.

Vezi și: Liviu Dragnea, anunț despre OUG: Mi-a zis doamna prim-ministru

Chimcomplex este proprietarul deplin al activelor funcţionale, având în vedere că procesul de vânzare a pachetelor de active funcţionale de la Oltchim către Chimcomplex a fost finalizat. În aceste condiţii, decizia privind ajutorul de stat emisă de Comisia Europeană nu va afecta în niciun fel vânzarea activelor funcţionale şi nici locurile de muncă ale angajaţilor de la Chimcomplex", a explicat Dăncilă, în şedinţa de Guvern.

Prim-ministrul a subliniat că procesul de vânzare s-a desfăşurat în deplină conformitate cu prevederile legale naţionale şi europene în materia ajutorului de stat, fiind "un proces transparent şi competitiv".

Vezi și: Dragnea: Cine face greșeala să aștepte ceva de la Iohannis se păcălește

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel