Adrian Năstase, condamntat la 3 ani cu suspendare în dosarul Zambaccian

CAMPANIE - PSD - MIZIL
CAMPANIE - PSD - MIZIL

Magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție au decis, vineri, condamnarea la trei ani cu suspendare a  fostului premier, Adrian Năstase, pentru șantaj în dosarul Zambaccian pentru șantaj și luare de mită. Decizia nu este definitivă, sentința putând fi atacată cu recurs.

Fostul premier, Adrian Năstase, a fost condamnat la trei ani cu suspendare de către magistrații ICCJ, în dosarul Zambaccian.

Dana Năstase, soţia fostului premier, a fost şi ea condamnată la 3 ani de închisoare cu suspendare, pentru infracţiunea de participaţie improprie la folosirea de acte false la autoritatea vamală.

Irina Paula Jianu, fosta şefă a Inspectoratului de Stat în Construcţii, a fost condamnată la 3 ani de închisoare cu executare şi doi ani de suspendare a unor drepturi, pentru acuzaţia de participaţie improprie la folosirea de acte false la autoritatea vamală.

Procurorii au susținut că în perioada 2002-2004, Adrian Năstase ar fi primit foloase necuvenite în valoare de circa 630.000 de euro, constând în bunuri importate din China, precum și contravaloarea unor lucrări efectuate la imobilele din Cornu și București.

Pe parcursul desfășurării procesului, Adrian Năstase a susținut că dosarul este unul politic.

Dosarul Zambaccian e cel de-al treilea dosar în care Adrian Năstase este implicat, după ce a fost achitat în dosarul "Mătușa Tamara" și a fost condamnat la doi ani cu executare în dosarul "Trofeul Calității.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel