Acest semn foarte înșelător poate indica dacă vei avea infarct în viitor

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Să ai grijă de inima ta este o parte integrantă a bunăstării tale generale. Pentru aceasta, este important să ai un stil de viață plin de fitness și o dietă sănătoasă. 

În plus, este esențial să fii în echilibru cu corpul tău. Sigur, există unele riscuri genetice care vă pot avertiza cu privire la potențialele probleme cronice de sănătate, dar există câteva semne de care trebuie să fiți conștienți, care vă pot indica că sunteți susceptibil pentru un atac de cord în viitor. Acest indicator rău are de-a face cu hipertensiunea arterială.

În 2019, peste 500.000 de persoane din SUA au murit din cauza tensiunii arteriale crescute (cunoscută și sub denumirea de hipertensiune), potrivit Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC).

Trebuie să țineți cont de unele semne, întrucât acestea pot preconiza un accident vascular cerebral sau o boală de inimă, principalele cauze de mortalitate în SUA (potrivit CDC). 

Un indicator foarte înșelător care poate face o astfel de prezicere are legătură cu modul în care ne ridicăm în poziție verticală.

Pentru câteva informații de fundal, arterele livrează sânge în restul corpului de la inimă. Presiunea cauzată atunci când sângele este pompat împotriva pereților arterelor se numește tensiunea arterială. Este normal ca tensiunea arterială să fluctueze în fiecare zi. 

Când anumite persoane se ridică în picioare, nivelul tensiunii arteriale crește

Cercetătorii de la Universitatea din Padova au analizat un studiu pe 1.207 persoane, cu vârsta cuprinsă între 18 și 45 de ani, care aveau toți hipertensiune arterială în stadiul 1 netratată. Participanții au fost cu toții considerați cu risc scăzut pentru probleme cardiovasculare și nu au luat medicamente pentru a le scădea tensiunea arterială.

În cei 17 ani care au urmat studiului inițial, s-a constatat că indivizii au experimentat un total de 105 episoade cardiovasculare semnificative. Evenimentele au inclus dureri în piept, accidente vasculare cerebrale și atacuri de cord. Participanții care au avut cele mai mari niveluri de tensiune arterială au avut de două ori mai multe șanse de a suporta un episod cardiovascular semnificativ, chiar dacă inițial nu s-au profilat ca a avea risc ridicat.

Ce au descoperit cercetătorii? Ei bine, deși este normal ca tensiunea arterială să scadă ușor atunci când cineva stă în picioare, cercetătorii au descoperit că atunci când anumite persoane se ridică într-o poziție în picioare, nivelul tensiunii arteriale crește. 

Studiul a stabilit că această creștere neobișnuită a tensiunii arteriale, la ridicarea în picioare, este îngrijorătoare și ridică un semnal important. Creșterea tensiunii arteriale atunci când vă ridicați în picioare poate indica un risc medical în viitor, de susceptibilitate la un accident vascular cerebral sau la un atac de cord.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel