A plecat într-o vacanță de lux în Republica Dominicană și după două luni încă se luptă cu infecția cu Shigella

Sursă foto: Unsplash
Sursă foto: Unsplash

O mamă s-a îmbolnăvit în timpul unei vacanțe de lux, aceasta având nevoie de spitalizare și tratament chiar și la două luni de la încheierea sejurului. 

O mamă care a contractat o boală groaznică în timp ce se afla într-o vacanță de cinci stele este încă bolnavă după două luni de tratamente și spitalizări. Samantha Broadbent a suferit de vărsături, diaree și crampe abdominale în ultima zi a șederii într-o stațiune de lux din Republica Dominicană. Starea femeii în vârstă de 49 de ani s-a deteriorat la întoarcerea ei în Marea Britanie, unde a trebuit să fie tratată în spital cu antibiotice perfuzabile pentru Shigella, o infecție bacteriană.

Samantha are încă simptome după călătoria de la sfârșitul lunii august și a cerut avocaților să investigheze modul în care s-a infectat, relatează Teesside Live. Ea a stat cu fiul ei Ben la Grand Sirenis Punta Cana Resort, pe care l-a rezervat prin intermediul operatorului de turism TUI, scrie cotidianul britanic Mirror. Mama, din regiunea Durham, a spus că a ”rezervat vacanța ca să pot petrece timp de calitate cu Ben după ce a terminat școala”.

„Amândoi așteptam cu nerăbdare, dar până la sfârșitul călătoriei nu mă simțeam bine”. Samantha și-a exprimat și îngrijorarea cu privire la nivelul de igienă din hotelul de cinci stele.

”Mâncarea a fost lăsată descoperită și reîncălzită, cu alimente noi adăugate peste cele existente. În jurul bufetului erau crabi și pisici, precum și păianjeni și muște. Chiar nu mi s-a părut igienic”, a spus femeia.

Samantha susține în continuare că a văzut tencuială căzută și insecte plutind în piscină, adăugând că „nu este ceva la care te aștepți de la o stațiune de cinci stele”.

Și alte familii au suferit după sejururile petrecute în aceeași stațiune

Mama a spus că a auzit despre alte familii care s-au îmbolnăvit în timpul șederii lor la hotelul de cinci stele.

„Nu sunt o persoană care în mod normal suferă de probleme digestive, dar a fost îngrozitor de când am fost în vacanță. Trebuie să mă asigur întotdeauna că există o toaletă în jur. Să aflu că am avut o infecție bacteriană a fost un șoc imens și merit câteva răspunsuri. Deși nu pot schimba prin ce am trecut, știind cum s-a întâmplat asta m-ar putea ajuta să-i împiedic pe alții să sufere ca mine.”

Femeia este acum reprezentată de avocații de la Irwin Mitchell. Jatinder Paul, un avocat internațional specializat în vătămări grave, a declarat că „Samantha a așteptat cu nerăbdare să-l ducă pe Ben într-o vacanță bine meritată după ce a terminat școala primară. Din păcate, însă, ea s-a îmbolnăvit la sfârșitul călătoriei și a ajuns la spital în Marea Britanie”.

Este bacteria contractată de Samantha

„Shigella este o infecție bacteriană cel mai frecvent contractată prin consumul de alimente sau apă care a fost contaminată. Poate avea un impact semnificativ asupra celor afectați. Acum investigăm cum a dezvoltat Samantha boala și suntem hotărâți să obținem răspunsurile pe care le merită. Dacă, în cursul investigației noastre, sunt identificate probleme, este vital să le expunem pentru a învăța cu toții lecțiile pentru a prevenție îmbolnăvirea altor vacanți în viitor”.

Ca răspuns, un purtător de cuvânt al TUI a spus: „Ne pare rău să auzim despre experiența doamnei Broadbent la Grand Sirenis Punta Cana Resort din Republica Dominicană, însă, deoarece aceasta este acum o chestiune legală, ar fi inadecvat să comentăm.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel