1 MAI, destinații. Unde petrec românii

1 mai litoral
1 mai litoral

Majoritatea românilor care şi-au cumpărat pachete pentru minivacanţa de 1 Mai au ales destinaţiile din România, cu precădere litoralul şi staţiunile balneo, dar şi zonele montane, la preţuri începând cu 180 lei pentru 3 zile, spun reprezentanţii turoperatorilor din turism.

Vânzările de 1 Mai în staţiunile de pe litoralul romanesc se concentrează în staţiunea Mamaia, în special zona central nordică, deoarece aici sunt concentrate majoritatea cluburilor, spun reprezentanţii Eximtur.

Preţurile la hotelurile de trei stele, în Mamaia, pornesc de la 180 lei pentru două nopţi de cazare/persoană, respectiv 204 lei cu mic dejun inclus. Printre destinaţiile preferate se numără şi Băile Felix, Predeal, Băile Herculane şi Sinaia. Conform Eximtur, valoarea medie a unui sejur de 1 mai în România este de 400 lei/persoană pentru un pachet trei nopţi cu mic dejun şi masă festivă.

În staţiunile balneo, 99% din rezervări sunt pe hoteluri de trei şi patru stele cu centre SPA. Nu se mai caută, indiferent de preţ, unităţile de două stele, apreciază agenţii de turism de la Eximtur. La Băile Felix, un pachet de trei nopţi cu mic dejun, prânz festiv şi o terapie SPA costă 558 de lei de persoană, informează Agerpres.

Mulţi dintre locuitorii din zona de vest a ţării au optat să cumpere pachete de călătorie în Ungaria, la hoteluri cu SPA, cu ape termale, dar şi în Austria, în staţiuni montane cu băi termale cu preţuri de la 170 euro/persoană/cazare cu demipensiune. Românii au ales şi pachete de călătorie în Spania, în zone de litoral gen Costa del Sol. Cei care au ales litoralul bulgăresc al Mării Negre au plătit pentru această minivacanţă de la 89 euro/persoană, la hotel de cinci stele cu demipensiune.

Ciry-break-uri în Europa

City break-urile preferate au fost cele către Paris, Milano, Roma, Londra, Florenţa, Praga, Barcelona, de la 180 de euro/persoană.

"Litoralul, staţiunile balneare şi montane din România, Lisabona, Dubai si Sharm El Sheikh au fost cele mai vândute destinaţii pentru vacanta de 1 mai. Cererea pentru astfel de vacante este mai mare cu 10% faţă de anul trecut, când 1 Mai a coincis cu Paştele. Pentru vacanţele în România turiştii au plătit între 300 şi 500 lei/persoană pentru două nopţi de cazare cu mic dejun la hoteluri de 4 şi 5 stele, care sunt preferate pentru călătoriile în România, si au putut fi achitate şi cu vouchere de vacanţă", a spus Dan Goicea, manager Cocktail Holidays. Acesta a precizat că destinaţia Sharm El Sheikh a fost foarte căutată pentru vacanţa de 1 mai, aceasta revenind în oferta turoperatorului după o absenţă de doi ani.

În cazul city break-urilor în străinătate, pachetele au pornit de la 499 de euro/persoană pentru trei nopţi de cazare hoteluri de patru stele cu mic dejun. Pentru Sharm el Sheikh şi Dubai, destinaţii preferate pentru plajă, durata vacanţei este de 8 zile şi a costat de la 490 de euro/persoană, pe charter, cu all inclusive.

"Pachetele pentru litoralul românesc, unde am avut cele mai multe solicitări, au costat de la 278 lei/camera dublă pentru două nopţi la un hotel de două stele, ajungând la peste 500 de euro în cazul hotelurilor cu mai multe stele şi servicii suplimentare. Pentru zona de munte, s-a plătit de la 150 euro/camera dublă cu mic dejun/două nopţi la un hotel de 4 stele din Predeal, 124 euro/camera dublă cu mic dejun/două nopţi la un hotel de 4 stele din Sinaia şi 168 euro/camera dublă cu mic dejun/două nopţi la un hotel de 4 stele",  Daniela Ţoncu, head of leisure Happy Tour.

De asemenea, au existat multe solicitări pentru Disneyland Paris, o oferta specială pentru familii de doi adulţi şi un copil, care au plătit 1.500 euro pentru trei nopţi cazare cu demipensiune şi intrări în ambele parcuri Disney.

Paralela 45 a înregistrat o creştere a vânzărilor cu 30% faţă de anul anterior, spune Dan Dumitru, director de marketing al turoperatorului. Acesta a menţionat că din punct de vedere al vânzărilor, litoralul bulgăresc l-a devansat pe cel românesc.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel