Atac Bruxelles: Situația se complică. Ultimele informații din Belgia- LIVE

Răsturnare de situație la Bruxelles. Inițial, informațiile erau că doi frați și un tânăr de 24 de ani au comis atacul din aeroport. Apoi, informațiile care vin din mai multe direcții sunt că doar unul dintre frați a atacat în aeroport și celălalt a comis atacul de la metrou. Al doilea bombardier de la aeroport, de 24 de ani, ar fi fost prins, însă se pune întrebarea: cine este al treilea atacator din aeroport, odată ce datele problemei se pare că s-au schimbat, potrivit presei belgiene. 

UPDATE: Un al patrulea posibil atacator, dat de presă, ar fi Mohamed Abrini, un tânăr de 31 de ani, cetățean belgian și el, dar cu origini marocane. El ar fi jucat un rol esențial în atacurile din Paris. Mohamed Abrini este prieten din copilărie cu Salah Abdeslam, familiile lor fiind vecine. În mandatul internațional de arestare a fost descris ca periculos și posibil înarmat.

(w670)

Potrivit relatărilor din The Guardian, Mohamed Abrini a mers cu Salah Abdeslam și cu fratele său Brahim- care s-a aruncat în aer, în Paris, au făcut două curse dus-întors Bruxelles-Paris. Cu o zi înainte de atacurile din Paris, Mohamed Abrini a fost surprins de camere cu Abdeslam în nordul Franței, la o benzinărie, de unde și-au luat ceva de băut. Ei erau într-o Clio închiriată, folosită mai târziu la atacurile din Paris. Mohamed Abrini a dispărut înainte de atacuri, familia sa a spus că a fost la Bruxelles în noaptea atacurilor din Paris.

Se crede că de la 18 ani Abrini se învârte pe lângă extremiști. Este cunoscut de poliție pentru furturi și infracțiuni legate de droguri. În 2014, fratele său mai mic a murit în Siria. Avea doar 20 de ani. El a murit în timp ce lupta alături de islamiștii conduși de Abdelhamid Abaaoud, conducător al atacurilor de la Paris, care a fost ucis într-un raid al poliției în 18 noiembrie.

În anul dinaintea atacurilor de la Paris, Abrini a călătorit la Istanbul, și, probabil, Siria, precum și la Birmingham în Marea Britanie, Germania și Maroc.

UPDATE: Până acum doar trei dintre cele 31 de victime au fost identificate. Ele sunt: Adelma Tapia Ruiz, Leopold Hecht și Oliver Delespesse.

UPDATE: La metrou, lângă Khalid el-Bakraoui, unul dintre frații sinucigași, a fost văzut, pe filmările de pe camerele de supraveghere, un alt bărbat, rămas neidentificat, potrivit Le Monde.

UPDATE: Presa din Belgia scrie că nu Najim Laachraoui este persoana arestată în Anderlecht. 

DH, prima publicație care a transmis informația, a precizat, de asemenea, că bărbatul reținut în Anderlecht ar fi fost identificat în mod greșit. 

UPDATE: Principalul suspect supraviețuitor, Najim Dachraoui, a fost arestat în Anderlecht, potrivit presei belgiene. El a fost prins într-o pizzerie. 

(w670)

UPDATE: Datele oficiale arată că sunt 31 de morți, 20 la metrou și 11 în aeroport, a spus ministrul Sănătății, Maggie de Block. AP anunțase 34 de morți. 

UPDATE: Ultimele informații citate de The Guardian vin să confirme ceea ce a fost scris anterior despre frații kamikaze. Surse apropiate investigației au transmis că Ibrahim el-Bakraoui a detonat una din cele două bombe din aeroport, care a ucis 11 oameni și a rănit 90. Khalid el-Bakraoui, fratele său, a detonat bomba de la metrou, din stația Maelbeek, unde cel puțin 14 oameni au fost răniți și 130 răniți. 

Astfel ultimele informații vorbesc despre patru atacatori, trei în aeroport și unul la metrou. Doi sunt frații el-Bakraoui, al treilea este un tânăr de 24 de ani- Najim Laachraoui, dar ar mai fi fost un atacator, prezent înaintea exploziilor în aeroport. 

UPDATE: Primele informații erau că frații Khalid and Ibrahim el-Bakraoui  au comis atacul sinucigaș din aeroport. Ulterior s-a aflat numele celui de-al treilea atacator- Najim Laachraou. Însă, ultimele informații din Belgia sunt că Ibrahim el-Bakraoui este suspectat de atacul sinucigaș de la aeroport, în vreme ce fratele său, Khalid el-Bakraoui, ar fi comis atacul de la stația de metrou Maelbeek, potrivit theguardian.com

Dacă ultimele informații sunt reale și atacul de la aeroport a fost produs de unul dintre frați și de Najim Laachraou, se pune întrebarea cine este al treilea bombardier din aeroport, potrivit sursei citate. Pe de altă parte, sursa citată scrie că nu este exclus ca Khalid El-Bakraoui să fi fost implicat în atacul de la aeroport, care a avut loc în jurul orei locale 08:00, iar apoi a călătorit la Maelbeek, stație atacată la ora locală 9:11.

(w670)

Cei doi frați sunt Khalid and Ibrahim el-Bakraoui. Un al treilea bărbat care apărea cu ei în poze a rămas neidentificat până în acest moment. Frații erau cunoscuți de poliție, aveau antecendente penale, dar nu au fost legați de posibile acte teroriste. 

(w670)

Khalid El-Badraoui a folosit un nume fals pentru a închiria apartamentul din capitala Belgiei, unde poliția a ucis un om înarmat într-un schimb de focuri, săptămâna trecută. S-a întâmplat în timpul raidului în care poliția a găsit o amprentă digitală a lui Salah Abdeslam, principalul suspect în atacurile teroriste de la Paris, din 13 noiembrie, arestat vinerea trecută. 

În Belgia sunt trei zile de doliu național. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel