SONDAJ CIADO. Concluzii surprinzătoare: Societatea le percepe ca un zid

CIADO Romania si Sindicatul National al Functionarilor Publici (SNFP) au decis implicarea in monitorizarea activitatilor de interes public, desfasurate de autoritatile administratiei publice locale. In acest sens, CIADO a efectuat un sondaj in cele trei regiuni istorice, prin care s-a dorit intelegerea asteptarilor populatiei, dar si a nivelului lor de implicare in comunitate.

La sondaj au participat 1157 subiecți/regiune, cu vârste cuprinse între 18 - 65 ani. Sondajul a fost realizat în perioada 14 noiembrie – 20 noiembrie.

1. Considerati ca se impune evaluarea modului de aplicare de catre reprezentantii autoritatilor publice locale a Legii privind regimul finantarilor nerambursabile alocate de la bugetul local pentru activitati nonprofit de interes local?

 (w670)

2. Considerati ca se impune verificarea, privind transparenta decizionala in administratia publica si liberul acces la informatiile de interes public, din partea cetatenilor si ONG-urilor?

(w670)

3. Doriti alegerea Primarului, intr-un singur tur sau doua tururi de scrutin?

(w670)

4. V-ati interesat cum sunt alocate fondurile din bugetul local, prin petitie sau participare la sedintele Consiliului Local ?

(w670)

5. Considerati ca indiferenta comunitatii favorizeaza coruptia in administratia publica locala?

(w670)

6. V-ati implicat in activitati civice la nivel local?

(w670)

7. Care sunt institutiile in care aveti cea mai mare incredere ? (fara non-raspunsuri)

(w670)

Concluzii:

1. Societatea la nivel national percepe autoritatile administratiei publice locale ca un zid, o crasa lipsa de comunicare si considera ca se impune un control al comunitatii, mai amplu si mai elaborat, indiferent ca vorbim de Prefecturi, Consilii Judetene, Primarii sau deconcentrate.

2. La nivel individual, cetatenii nu s-au implicat in controlul autoritatilor administratiei publice locale, sub aspectul informarii asupra programelor si proiectelor comunitatii.

3. Cetatenii din comunitatile locale doresc implicarea alaturi de ong-urilor reprezentative (cel putin la nivel declarativ) si pot deveni voci puternice in spatiul public local.

4. Contextul geopolitic actual determina societatea sa acorde o mare incredere institutiilor de forta si siguranta.

5. In comparatie cu studiul precedent se remarca o crestere a increderii populatiei in mass media si societatea civila, ( ong-uri) ceea ce arata, ca acestea isi reocupa locul, de mediatori si porta voce intre populatie si autoritati .

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel