Ciocolata, un aliment de care nu se va mai atinge nimeni

Vești proaste pentru iubitorii de ciocolată!

Vremea nefavorabilă și fluctuațiile de curs valutar în țările producătoare de cacao au făcut ca prețurile să crească simțitor. Dacă lucrurile vor continua în acest sens, foarte puțini oameni vor putea să-și mai permită asemenea delicatesă.

VEZI ȘI: Vezi care sunt cele mai nocive mărci de ciocolată din România

Preţul de aproape 3200 de dolari pe tonă este cel mai ridicat nivel din iulie 2011 încoace, când vremea proastă a dus la un vârf al cotaţiilor. Preţurile se menţin sus pentru că există temeri că marii producători de boabe de cafea, în special cei din Africa, nu ar putea ţine pasul cu cererea tot mai mare venită din Occident şi China, scrie Digi 24.

Producătorii s-au gândit la oamenii care nu își vor mai putea permite o tabletă de ciocolată. Din acest motiv, pe rafturile magazinelor vor putea fi găsiți tot felul de înlocuitori. Producătorii de ciocolată vor fi forțați să folosească ingrediente mai slabe cantitativ. În loc de unt de cacao, fabricanţii pot să folosească ulei de palmier sau un extract din seminţe de bumbac, ieftine şi din abundenţă. Practic, orice înlocuitor care să ţină mai jos preţurile la raft.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel