Castrarea chimică a violatorilor: cum poate fi soluționată controversa

dan popescu
dan popescu

Numărul mare de cazuri de viol semnalate de presă nu înseamnă că fenomenul a început de ieri, de azi, consideră deputatul Dan Cristian Popescu, într-o Analiză Politică scrisă pentru DCnews.

Din păcate, avertizează DC Popescu, în anumite zone ale țării violul a devenit o cutumă, de aceea fenomenul trebuie tratat în profunzimea lui, pornind de la tratarea cauzei. Pedepsele pentru violatori sunt prea blânde, iar castrarea chimică a violatorilor stârnește controverse. Care ar fi soluțiile, explică DC Popescu în editorialul Toleranță zero.

Iată, integral, editorialul scris de Dan Cristian Popescu:

Toleranță zero

Astăzi, România se confruntă cu o creştere a fenomenului infracţional ce are drept principale cauze permisivitatea legii, condiţiile economice şi educaţia tot mai precară.
Violul este una dintre infracţiunile sancţionate de legea penală printr-o pedeapsă prea neînsemnată comparativ cu gravitatea faptei şi cu consecintele sale, respectiv cu închisoare de la 3 la 10 ani sau, în cazul săvârşirii faptei asupra unui minor, închisoare de la 5 la 12 ani (art. 218, alin.1 si alin.3 Cod Penal).
Violul reprezintă o gravă încălcare a integrităţii fizice a persoanei agresate şi o încălcare a libertăţii acesteia de a dispune de ea însăşi, de propriul corp, o încălcare a libertăţii intime a individului, libertatea de a alege cu cine să întreţină relaţii intime, dar şi libertatea stabilirii naturii şi caracterului acestor relaţii.
 
Violul reprezintă una dintre cele mai grave atingeri, în toate planurile,  pe care o poate suferi o persoană indiferent de sex sau vârstă. Fapta devine şi mai gravă atunci când victimă acestui abuz îi cade un copil.
 
Deşi castrarea chimică ar constitui o masură de siguranţă, mai ales în scopul prevenirii recidivei, aceasta este o soluţie controversată care împarte societatea românească în susţinători şi contestatari. Astfel, o varianta de compromis este majorarea pedepsei cu închisoarea pana la 25 de ani iar optiunea infractorului pentru castrare chimică să atragă o reducere din pedeapsă.
 
Atâta timp cât legea este permisivă, infracţionalitatea va creşte, transformând societatea într-o veritabilă junglă. Astfel, fapte ca violul şi pedofilia nu trebuie tratate cu toleranţă ci pedepsite drastic, aplicând cea mai mare  pedeapsă privativă de libertate.
 
Aceste măsuri juridice trebuie întărite prin educarea populației din punct de vedere civic și moral. Să fim serioși, avalanșa de cazuri pe care o vedem perioada aceasta la televizor nu este de ieri, de azi. Din păcate, în anumite zone ale tarii a devenit o cutumă, de aceea fenomenul trebuie tratat în profunzimea lui, pornind de la tratarea cauzei.
 
Eu, personal, voi susţine toate iniţiativele colegilor din Parlament ce vor viza înăsprirea pedepselor aplicate prin lege violatorilor şi pedofililor.
 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel