Zelenski: Rusia consideră gazul O ARMĂ

Fotografie creată de Magda Ehlers, de la Pexels
Fotografie creată de Magda Ehlers, de la Pexels

Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei, denunţă şantajul Rusiei, după ce aceştia au decis să întrerupă furnizarea de gaz spre Polonia şi Bulgaria. 

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenskiy, a spus miercuri seara că decizia Rusiei de a întrerupe livrările de gaze către Polonia și Bulgaria arată că „nimeni din Europa nu poate spera să mențină o cooperare economică normală cu Rusia”, potrivit The Guardian.

„Conducerea Rusiei a lansat un nou șantaj energetic la adresa europenilor. Decizia de a întrerupe livrările de gaze către Polonia și Bulgaria este un alt argument în favoarea faptului că nimeni din Europa nu poate spera să mențină o cooperare economică normală cu Rusia”, a spus Zelenski.

Acesta consideră că Rusia folosește gazul ca pe o armă.

„Rusia consideră nu doar gazul, ci orice comerț ca fiind o armă. Așteaptă doar momentul în care poate folosi una sau alta pentru a-i șantaja politic pe europeni”, a adăugat președintele Ucrainei.

Compania rusă de stat Gazprom a oprit miercuri livrările de gaze spre Polonia şi Bulgaria, întrucât cele două ţări au refuzat să achite importurile în ruble.

Decizia de oprire a livrărilor de gaze ruse spre Polonia şi Bulgaria este rezultatul „acţiunilor inamicale” ale Occidentului faţă de Rusia, a anunţat Administraţia Vladimir Putin, explicând că a stabilit plata gazelor în ruble ca reacţie la sancţiunile financiare masive, scrie Mediafax.

Polonia și Bulgaria primesc gaze de la vecinii din UE. Ursula von der Leyen, declarații

Polonia și Bulgaria primesc gaze de la vecinii lor din UE, a declarat, miercuri, 27 aprilie, președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, informează CNN.

Acest lucru vine după ce Gazprom a oprit livrările de gaze către Polonia și Bulgaria, pentru că ambele țări au refuzat să plătească gigantul energetic rus în ruble, a precizat compania într-un comunicat.

Într-o declarație, Ursula von der Leyen a numit acțiunea „o altă provocare din partea Kremlinului" și a acuzat Moscova că folosește gazul pentru a „șantaja" blocul comunitar.

„Este un lucru pentru care Comisia Europeană s-a pregătit, în strânsă coordonare și solidaritate cu statele membre și partenerii internaționali. Răspunsul nostru va fi imediat, unitar și coordonat", a declarat Ursula von der Leyen.

„În primul rând, ne vom asigura că decizia Gazprom are cel mai mic impact posibil asupra consumatorilor europeni. Astăzi, statele membre s-au reunit în cadrul Grupului de coordonare în domeniul gazelor. Polonia și Bulgaria ne-au pus la curent cu situația. Atât Polonia, cât și Bulgaria primesc acum gaze de la vecinii lor din UE”, a mai spus Ursula von der Leyen, conform sursei citate.

CITEŞTE MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel