Vezi ce primari spun NU Patriarhiei în alocarea fondurilor pentru Catedrala Neamului

La sfârșitul anului trecut, Patriarhia Română a solicitat consiliilor județene și primăriilor marilor orașe sprijin în alocarea de subvenții pentru continuarea lucrărilor la Catedrala Neamului. Contrar celor sperate de oficialii Bisericii, mai mulți primari refuză să dea curs solicitării. În schimb, toate parohiile din țară au obligația de a raporta periodic sumele strânse de la enoriași pentru Catedrală.

Lista primarilor care refuză să dea curs cererilor Patriarhiei a fost deschisă de edilul Dorin Florea de la Târgu Mureș. Acesta a declarat că  "adevărata mântuire a neamului înseamnă în momentul ăsta să te implici să scoţi acest popor dintr-un derapaj uriaş spre mediocritate, spre subcultură, spre lipsă de educaţie. Astea mi se par acum problemele cele mai mari pe care Biserica ar trebui să şi le asume, nu să fie partizană, parteneră sau să se creeze culpabilizări din astea: - dă-mi nişte bani sau ţi-am dat nişte bani, dar vii să îmi faci campanie sau îmi faci nu ştiu ce".

Primarul Timişoarei, Daniel Robu, a refuzat și acesta cererea Patriarhiei, afirmând că municipalitatea de pe Bega are alte priorități. "Avem solicitări de la Catedrala Mitropolitană şi de la alte biserici din Timişoara de diverse culte. Lor le-am alocat în buget anumite sume de bani", a afirmat Nicolae Robu, pentru Mediafax.

La Buzău, primarul Constantin Boşcodeală este de acord să ajute bisericile din municipiu, municipalitatea neavând posibilitatea alocării de fonduri către Catedrala Neamiului.

Același răspuns l-a primit Patriarhia și de la primarul Ploieștiului, Iulian Bădescu, care a  declarat că în măsura în care o să reuşească să îndeplinească toate cererile bisericilor din municipiu, va da curs şi cererii Patriarhiei Române. Şi Consiliul Judeţean Prahova a primit o solicitare în acest sens din partea Patriarhiei, însă nici această instituţie nu va da curs solicitării.

Lista refuzului o încheie, cel puțin până în acest moment, primarii de la Târgoviște și de la Călărași, care au spus că în perioada următoare au alte priorități în a aloca fondurile municipalităților.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel