Veste excelentă de la Raed Arafat: Toți românii vor beneficia de asta

raed_arafat
raed_arafat

Raed Arafat a făcut, luni, un anunţ excelent pentru locuitorii din întreaga țară. Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii a declarat că, până la sfârşitul anului, toate cele opt regiuni de dezvoltare vor dispune de câte un elicopter SMURD.

Raed Arafat a arătat, într-o conferinţă de presă, că în momentul de faţă sistemul medical de urgenţă dispune de şase elicoptere SMURD, pentru tot atâtea regiuni de dezvoltare.

"Anul acesta vom finaliza cele opt regiuni. Fiecare regiune va avea propriul elicopter SMURD. Şi Regiunea de Nord-Vest va avea un elicopter, sub coordonarea centrului universitar Cluj-Napoca. Ultimele două elicoptere urmează să ajungă prin noiembrie-decembrie.

Acum avem şase elicoptere. Vom avea opt, câte unul pe regiune, şi apoi vom face o analiză să vedem dacă mai trebuie în anumite puncte. Nu va fi elicopterul adus la Cluj, de aici va avea loc coordonarea lui, pentru că nu pot să fie două elicoptere în două judeţe apropiate şi să rămână zone neacoperite. Cel mai apropiat elicopter SMURD este la Târgu Mureş", a spus secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, citat de Mediafax.

Noile elicoptere, pentru Nord-Est și Sud-Est

În prezent, cele şase elicoptere SMURD îşi desfăşoară activitatea de la Târgu Mureş, Iaşi, Bucureşti, Arad, Craiova şi Constanţa.

Ultimele două elicoptere vor deservi Regiunile de Dezvoltare Nord-Vest şi Sud-Est.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel