Urmărește emisiunea live


Veste bună pentru revoluționari

revolutionari
revolutionari

Curtea Constituţională a României a respins o obiecţie de neconstituţionalitate referitoare la unele dispoziţii din legislaţia privitoare la recunoştinţa faţă de participanţii la revoluţia din 1989 şi la revolta muncitorească de la Braşov din 1987. 

Sesizarea privind obiecţia de neconstituţionalitate a fost formulată de Guvern, potrivit unui comunicat al CCR, scrie Agerpres.

"În urma deliberărilor, Curtea Constituţională, cu unanimitate de voturi, a respins, ca inadmisibilă, obiecţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor Legii pentru completarea art. 41 din Legea recunoştinţei pentru Victoria Revoluţiei Române din Decembrie 1989 şi pentru revolta muncitorească anticomunistă de la Braşov din noiembrie 1987 nr. 341/2004 şi, respectiv, a respins, ca neîntemeiată, obiecţia de neconstituţionalitate şi a constatat că dispoziţiile Legii privind modificarea şi completarea Legii recunoştinţei pentru victoria Revoluţiei Române din Decembrie 1989 şi pentru revolta muncitorească anticomunistă de la Braşov din noiembrie 1987 nr. 341/2004 sunt constituţionale în raport de criticile formulate", se precizează în comunicat.

Conform aceleiaşi surse, decizia este definitivă şi general obligatorie şi se comunică preşedintelui României.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel