Vânzarea Casei Lipatti, lovită de nulitate. Monumentul istoric, în pericol de demolare

Primăria Capitalei intervine în disputa legată de vânzarea Casei Dinu Lipatti, după ce au apărut informații că se pregătește vânzarea și demolarea acestui monument istoric.

Vânzătorul Casei 'Dinu Lipatti' era obligat să notifice intenţia de vânzare şi către Direcţia de Cultură a Municipiului Bucureşti, în vederea exercitării dreptului de preempţiune, a precizat luni Primăria Capitalei.

Demolarea Casei Lipatti nu va fi autorizată

Imobilul din bd. Lascăr Catargiu nr. 12 este scos la licitaţie în procedura executării silite Casa lui Dinu Lipatti este monument istoric, protejat de art. 4 din Legea nr. 422/2001. În aceste condiţii, 'orice act de vânzare, pe orice cale, fie voluntară sau pe calea executării silite, a unui imobil monument istoric care nu respectă prevederile art. 4 din Legea nr. 422/2001 este lovit de nulitate. În situaţia în care Ministerul Culturii nu îşi exercită dreptul de preempţiune cu privire la imobil, PMB o va face, se arată în comunicat, care mai menționează că proprietarii nu pot demola o clădire istorică. 

Casa Lipatti, evaluată la 2 milioane de euro

Ministrul Culturii, Corina Şuteu, a comunicat asupra subiectului pe Facebook. Ministerul continuă să urmărească atent posibilitatea vânzării Casei lui Dinu Lipatti din Bucureşti, în condiţiile în care în spaţiul public au apărut mai multe informaţii privind vânzarea imobilului pentru suma de 1.908.339 de euro, a scris Șuteu. Ministrul a invocat aceeași lege și a precizat că o eventuală vânzare este lovită de nulitate, fără notificarea Ministerului sau Primăriei, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel