Ursul care a atacat în judeţul Argeş era turbat

urs
urs

Ursul care a rănit doi pădurari, în judeţul Argeş, şi a fost împuşcat era bolnav de rabie, în timp ce un alt urs împuşcat la aceeaşi partidă de vânătoare la care cei doi bărbaţi participau ca gonaci era sănătos.

Potrivit directorului Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Argeş, dr Daniel Lupu, în zona unde a avut loc evenimentul a fost instituită carantină pe o zonă de supraveghere pe o porţiune de zece kilometri şi o zonă de protecţie pe o porţiune de 30 de kilometri, iar câinii, pisicile şi vulpile vor fi vaccinate.

"Ursul care i-a muşcat pe cei doi pădurari are un rezultat pozitiv la analizele de laborator efectuate, după probele recoltate din creier, deci are rabie, respectiv turbare, celălalt are rezultat negativ. Pentru cel cu rezultat negativ, care nu are turbare, probele vor fi trimise la Bucureşti pentru confirmare, aşa este legislaţia în domeniu, pentru cel descoperit cu rabie nu mai este necesară o altă confirmare", a declarat Daniel Lupu.

VEZI ȘI: Un bărbat a murit sfâşiat de urs la Pietroșița

Potrivit sursei citate, există şi rezultatele probelor recoltate în ceea ce priveşte prezenţa trichinelozei, rezultatul fiind negativ.

"Se vor institui măsuri în conformitate cu legea pe 30 de kilometri în jurul locului unde a avut loc atacul, vor fi vaccinate câinii şi pisicile, iar vulpile vor primi vaccinurile orale la vizuine. Este vorba de fondul de vânătoare Arefu care aparţine Ocolului Silvic Vidraru", a declarat directorul DSVSA Argeş, dr Daniel Lupu.

Lupu a mai precizat că instituţia pe care o conduce a anunţat în scris Direcţia de Sănătate Publică Argeş despre necesitatea că pădurarii Direcţiei Silvice Argeş să fie urgent vaccinaţi antirabic la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Piteşti.

Doi pădurari au fost atacaţi, vineri, de un urs, în timp ce participau ca gonaci la o partidă de vânătoare organizată de Ocolul Silvic Vidraru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel